Гинко супер плюс

Източник: Интернет
Състав:
Гинко Билоба (Ginko Biloba)
Витамин Е
Селен
Цинк
Магнезий
Гуарана
Q-10




Действие на съставките:
  • Гинко Билоба – Това е може би растението, употребявано най-отдавна от всички познати нам растения, ползвани с цел подобряване и поддържане на доброто здраве. То е уникално дърво, което няма съществуващи в моемента родственици и отлично се вписва в определението „живо изкопаемо”. Екстрактът от гинко е изключитлно полезен за подобряване на кръвообращението в напреднала възраст. Спомага засилването на паметта. Действа благоприятно за забавянето на появата на болестта на Алцхаймер. Действа благоприятно при старческа деменция. Има добър ефект за засилване на паметта и концентрацията при младите хора. Намалява загубата на клетъчна жизнеспособност.
  • Витамин Е – Витамин на жизнеността – най-силният антиоксидант, с широк спектър на действие в организма, заради което е наричан и витамин на плодовитостта, красотата и младостта.
  • Селен – Жизненоважен ултрамикроелемент, който предпазва организма, свързан с витамин Е. Действа предимно като редуциращо средство или антиоксидант, при което свързва към себе си кислорода и така предотвратява оксидационното разлагане на мастните киселини. Изключително ефикасен при превенцията на сърдечните заболявания.
  • Цинк – Цинкът е минерал, важен за всяка наша клетка. Снабдяването на тялото с оптимално количество цинк е жизненоважно за човешкия организъм. Дефицитът на цинк е характерен за много психически болести, както и при диабет, увеличена простата, перде на окото, сърдечни заболявания, болести на нервната система, нарушения в имунната система, неправилно храносмилане, хранителни алергии, натрупване на токсини, трудно зарастване на рани, нарушена дейност на жлезите.
  • Магнезий – Необходим за растежа. Магнезият е есенциална съставка в човешкия организъм и е необходим за дейността на около 300 различни ензима. При липса на магнезий се появяват отпадналост, мускулни спазми, нарушения в сърдечната дейност, раздразнителност и главоболие. Нуждите от магнезий зависят от редица фактори, като например: здравословното състояние на човека, възрастта, храненето, консумацията на алкохол, стреса и др.
  • Гуарана – Бразилската гуарана е ендемично растение, виреещо в Амазония, познато още преди хиляди години на древните маи и индианците. Тя съдържа веществото гуарин, което е идентично на кофеина се използва за стимулиране на енергията и ефективността. Оказва благоприятно въздействие върху мускулатурата на вътрешните органи (гладките мускули), особено върху мускулите на жлъчните канали и бронхите. Стимулира жизнените функции, лесно се абсорбира в човешкия организъм и притежава способността да активира функциите на метаболизма, отключва енергийните складове.
  • Q-10 – Коензим Q-10 снабдява нашия организъм с енергия и е неотменима част в 95% от общата енергия в организма. Организмът не може да го произведе сам и трябва да го приема от околната среда като суплемент (хранителна добавка). Наричат Q-10 еликсир на живота, защото укрепва общата имунна система, забавя износването на организма, действа регулиращо на кръвното налягане и предпазва сърцето.
Приложение:

  • Подпомага паметта и концентрацията 
  • Стимулира притока на кислород към централната нервна система
  • Стимулира кръвообращението
  • Действа антиоксидантно
  • Има антитромбоцитно действие
  • Спомага за по-добрата и по-ефективна доставка на кислород до клетките на миокарда на сърцето
  • Помага при нарушения (отслабен) слух – повишава доставка на кислород до нервите
  • С Q-10, който се съдържа в препарата (15 mg), помага при шум в ушите и отслабен слух
  • Препоръчва се при фибромилагия (мускулни болки)
  • Препоръчително е използвнето му при нарушена циркулация
  • Позволява по-добро ходене, без болка

Д-р Слободан Ралевич

Дозировка: Приема се по една капсула дневно с достатъчно течност.

Препоръчва се е консултация с лекар за лица със сърдечно-съдови заболявания, бременни жени, деца до 16-годишна възраст и лицата, които са чувствителни към кофеин.

Опаковка: 30 капсули

Количествено съдържание на съставките на продукта:
Състав за дневна доза (1 капсула) RDA%
Витамин Е 10 mg 84%
Селен 20 µg 38%
Цинк 5 mg 50%
Магнезий 26 mg 6,91%
Стандартизиран екстракт от Ginkgo Biloba до 24% флавоноиди и 6% лактони 170 mg
Екстракт от Гуарана 120 mg
Екстракт от Кофеин 12 mg
Коензим Q10 15 mg
*RDA (%): процент от препоръчителната дневна доза според стандартите на ЕС

Източник: РСИ каталог на продуктите

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"