Красива коса


здрава косаКосата винаги е играла важна роля за хората в естетическо отношение. Дали обаче тази роля не надхвърля простото и естетическо въздeйствие?

Според научните обяснения косата представлява формирование от вроговени клетки, чийто брой постоянно нараства, а формата, цвета и качеството им са предопределени от генетични елементи. Това означава, че косата е "архивирала" в себе си пълния генетичен материал на съответното лице, заедно с всички отличителни черти на здравословното му състояние за дълъг период от време.

Ако се върнем назад в историята ще открием, че много често са приписвали на косата магични свойства. Мнозина ще си спомнят мита за Медуза - Горгоната с коса от змии, спрособна да превръща хората в каменни статуи. Или пък мита за Самсон и Далила, която отрязала косите му, уверена, че в тях се крие неговата сила и мощ. Казват, че всъщност косата е своеобразен природен сензор, от една страна предаващ на Космоса информация за хората и техните особености и от друга - получаващ такава информация от Космоса.

Дали има поне малко истина във всичко това, преценете сами. Едно обаче трябва да признаем. Косата винаги и навсякъде е играла важна роля, така че заслужава вниманието, което и се посвещава. И няма защо ние да правим изключение от това правило, още повече когато имаме чудесната възможност да се възползваме от препаратите в богатата оферта на RSI.

Според специалистите всяка коса е нормална, но появят ли се различни проблеми със здравето, те нарушават равновесието в организма, а оттук - и състоянието на косата. Храната, богата на силни подправки, мазнини и захари води до поява на мазна коса. Некачествената козметика, бои и лакове за коса изсушават косъма и скалпа. Стресът, хормоналните нарушения, замърсяването на въздуха също водят до нежелани промени в косата.

Естествено, невъзможно е да избегнем влиянието на всички тези негативни фактори, но пък можем да се постараем да решим проблемите за да се радваме на здрава, буйна и красива коса. Преди всичко, ако все пак съществуват някакви здравословни проблеми, макар и невидими на пръв поглед, това не означава, че косата не ги е регистрирала в своята структура.

Адекватните грижи с помощта на продуктите на RSI са най-лесният и най-ефикасен начин да постигнем желания резултат здрава и буйна коса. За регенерирането и укрепването на фоликулите на косъма е необходимо най-напред да постигнем желаното равновесие в организма, приемайки перорално съответните препарати. Капсулите за жизнена коса съдържат балансирана формула от минерали, витамини и микроелементи с растителен произход, които добре се съчетават с естествения метаболизъм на човека. Хората, преболедували тежки заболявания, би трябвало да комбинират приема на тези капсули с пастили Цинк с витамин С.  Регенерирането на косата ще стане очевидно не след дълго.

Миенето и подхранването на косата и скалпа са в основата на добрия и външен вид. Изключително подходящи за това са шампоанът и тинктурата на Dr. Forster, както и витаминният билков шампоан. Става дума за неутрални шампоани, които подхранват косъма без да се задържат прекалено дълго върху скалпа, което означава, че не проникват в дълбочина, т.е. не дразнят кожата. Ролята им е да разтворят насъбраната мазнина и мръсотия върху косъма, да отлепят вроговените клетки от скалпа. За разлика от тях тинктурата притежава по-дълготраен и по-съществен ефект, тъй като се задържа върху темето по-дълго.

Един от ефектите и е ускоряването на микроциркулацията. Друг ефект е разтварянето на микроструктурните, подобни на паяжина наслоявания, които често пъти не могат да бъдат отстранени с шампоана. При подобни наслоявания косъмът херметично се "затваря" така че кислородът не може да проникне до фоликулата на косъма. А без кислород такава фоликула отмира, т.е. стига се до косопад (алопеция). Препоръчително е проблематичните, засегнати от алопеция участъци да се третират интензивно с тинктурата в комбинация с витаминните капсули (които се изцеждат в тинктурата за да се засили действието и). В подобни случаи огнището на проблема е в самото тяло, а косата и скалпа са неговата алармена система, която ни предупреждава.

След лятната почивка кожата на лицето и тялото придобиват здрав и свеж вид. Кожата става по-­стегната, по-пигментирана, по-блестяща. Но що се отнася до косата, там нещата са малко по-различни. Морето и слънцето не са особено благосклонни към косата - карат я да изгуби блясъка си, да избелее и да се начупи.

Затова никак няма да е зле да приготвим подходяща маска, която да я ревитализира в максимална степен. Каква точно да бъде - това зависи от дължината и гъстотата на косата. Но при всички положения би трябвало да включите жълтък, тъй като е богат на лецитин, зехтин, както и витаминна капсула. Ако желаете косата ви да стане с с един нюанс по-тъмна, можете да прибавите и чай от жалфия. И обратното ако искате да я осветлите, прибавете сок от лимон. Така приготвената маска, добре разбъркана, се нанася върху косата и се държи около 30 минути, след което се измива с някой от шампоаните на RSI. Ефектът ще бъде повече от очевиден - косата ви отново ще стане жива и блестяща.

Затова насладете се на лятото без притеснение, защото с продуктите на RSI тя ще бъде сигурно и подходящо защитена.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"