Продукти (за 4 порции):
1 патладжан, 2 големи домата, 1 прясна червена чушка, 2 зелени чушки, 2 тиквички, 2 глави лук, 2 стръка чесън, 2 с.л. нарязан магданоз, 1 дафинов лист, 100 мл зеленчуков бульон (кубче), 1 с.л. зехтин
Почистете, измийте и нарежете зеленчуците, а след това ги разпределете в овалния титанов гювеч. Добавете сол, пипер, залейте с бульона. Печете 30-40 мин. в загрята на 180*С фурна. На края добавете зехтина, но само като подправка. В титановия тиган запържете в масло нарязания на дребно лук, прибавете чаена чаша ориз и разбъркайте докато стане прозрачен. След това прибавете 1 чаша топла вода и 1 чаша сладко бяло вино, посолете и прибавете шафран на върха на ножа. Покрийте с капак и оставете да ври на слаб огън около 20 мин. Сервирайте зеленчуците и ориза без разбъркване в кошнички от тесто.
Не мога да си представя комбинацията ориз с хляб. С кошничките може да е по-ефектно, но без тях - по-вкусно.
ОтговорИзтриване