Отделете време за себе си

Отделете време за себе си
Отделете време за себе си - ще се чувствате по-добре и ще изглеждате по-хубава!
В забързания ритъм на ежедневието често пъти забравяме за нуждите на нашето тяло, а после се чудим на образа, който виждаме в огледалото. Нашето тяло реагира на всички вътрешни и външни влияния, които най-напред се отразяват върху нашата кожа. Отделете време за себе си - отпуснете се и се доверете изцяло на изпитаните препарати на RSI.

Често пъти се питаме къде останаха дните, когато не се говореше за глобалното затопляне, за болести като анорексия, булимия и др. С носталгия си спомняме за пращенето на съчките в запаления на открито огън, за неповторимия аромат на бабините вкусотии и за страховитите, тайнствени истории, разказвани през дългите зимни нощи. Носталгията и топлото чувство за нещо безвъзвратно отминало ни обземат и затова, защото въпреки липсата на голямо материално богатство тези дни бяха изпълнени с много по-искрено и безкористно общуване. 

И докато си мислим за всичко това, някак неусетно в душите ни се възцарява липсващата хармония, тялото ни се изпълва с приятно чувство на спокойствие. Спокойствие!? Запитайте се кога за последен път сте изпитали такова спокойствие. Кога духът ви и тялото ви са постигнали хармония. За съжаление болшинството от нас дори не подозират, че такава хармония може да съществува. Днешният стресиращ ритъм на живот почти напълно ни е лишил от хармонията с природата и с нас самите, и се е превърнал в източник на много здравословни проблеми. Един от тях са алергиите, които непрекъснато се увеличават.

Алергията - изгубеното природно равновесие
Алергиите са верен спътник на днешното модерно време, а проявленията им се свързват най-често с пролетта. Алергиите представляват необичайна реакция на нашата имунна система срещу влиянието на околната среда, те са своеобразен вопъл на човешкото тяло, което алармира за помощ. Предупреждават ни, че равновесието е изгубено и тогава започваме да лекуваме проблема, а не причината. 

Разбира се, проблемът ни измъчва и няма как да го подценяваме, но ключовата задача е ад се заемем с причината. Процесът е дълъг и сложен, защото появата му е била дълга и сложна, само че не сме го забелязвали, докато не е станал видим. Обикновено най-напред забелязваме върху лицето и тялото неприятни изменения: кожата става все по-суха и изтъняла, по-прозрачна и чувствителна. Можем да отдадем това на годините и генетичната структура, но симптомите ни говорят, че се налага да поработим радикално върху себе си и върху имунната ни система. 

Важното е да постигнем спокойствие на умствено ниво, за да насочим успокояващите честоти към тялото и стабилизираме метаболизма. Бъдете търпеливи, защото единствено така кожата ви отново ще започне да функционира, т.е. ще продължи възстановяването на нарушената имунна система. Повдигането на имунитета и подобряването на състоянието на кожата е изключително важно, защото каквито и препарати и лекарства да поглъщате, те няма да са ефикасно оползотворени ако тялото ви се намира в стрес. В такива случаи винаги по-лесното е да посегнеш към някой препарат, отколкото да променяш себе си. Броят на хората, страдащи от различни видове алергии, постоянно се увеличава, но пък и начините за облекчаване на техния живот стават все повече. 

За алергиите, проявяващи се върху кожата, ефикасна помощ може да бъде и природната терапия с проверените препарати на RSI. Независимо от това кой ще изберете, няма да сгрешите, а в комбинация с малко разходки и отпускане ще почувствате значително подобрение. Постигайки равновесие със своето тяло и инвестирайки в своето здраве, можем да избегнем слънчевите алергии, себореичния дерматит, пукането на капиляри и др. 

Първата крачка е хигиената на чувствителната кожа. Вземете си душ и използвайте Аква кърпата, за да почистите кожата си по естествен начин. Ако забележите алергични промени, незабавно приложете Алое Вера гел и проблемът ще бъде решен в зачатък. Естествено, ще трябва да го използвате редовно и упорито, особено ако кожата ви е раздразнена от външни фактори. Чаено дърво, Невен и Жожоба можем да комбинираме със Златно масло и няколко капки Масло 110 билки - на пръв поглед несъвместим, но невероятно полезен "билков коктейл" за застрашената кожа.

Кожата на лицето и алергиите
Лицето ни е изключително чувствително към външните влияния, предизвикващи алергични реакции. Необходимо е да нахраним добре кожата отвътре, да и посветим особено внимание, грижейки се за нея с естествени препарати. Ежедневното измиване с хладка вода и с Аква кърпа ще засили нейния тургор. 

Единствено смехът, който винаги е дефицитен, активира напълно цялата лицева мускулатура. Следователно, налага се да направим автомасаж на лицевите мускули с определени смеси - за мазна кожа: Крем балсам с невен, Златно масло, витамин В-комплекс и няколко капки Акнопур, за суха кожа: Крем балсам с витамин Е, Капсули витамин Е, Капсули върболика и крем Q-10 с масло от върболика. Посочените смеси трябва добре да се втрият в кожата, като се следва анатомията на движение на мускулите, както и посоката на циркулация. С леки, кръгообразни движения масажираме в посока от носа към ухото, от носа към челото, съвсем нежно от очите до началото на скалпа, от гръдния кош към брадата, масажирайки с цяла длан вратната област.

Отделете време за себе си. Възнаградете своето тяло, установете хармония между духа и тялото, укрепете имунната система по естествен начин, за да живеете без алергии и други смущения. Осъзнайте колко е важно да обичаш своето тяло и да се грижиш добре за него, защото това е в основата на здравия, добре поддържан и красив външен вид.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"