Лосион за тяло с витамин Е

*овлажнява кожата, омекотява грубата и суха кожаЛосион за тяло с витамин Е
*подхранва и регенерира кожата в дълбочина, придава и мекота и еластичност
*заличава белезите, изравнява повърхността на кожата
*облекчава възпалителните процеси върху кожата
*помага за намаляване на зачервяванията върху кожата вследствие прекалено излагане
на слънце
*предотвратява появата и подпомага намаляването на пигментни върху кожата
*предотвратява появата на стрии, препоръчва се по време на бременност и след раждане
*забавя стареенето, поддържа кожата гладка и мека
*попива бързо и лесно
*оказва благотворно действие при всички типове кожа

Витамин Е:
*омекотява бръчките по челото, около очите и устата
*изравнява повърхностната структура на кожата
*ускорява обновяването на кожата в дълбочина
*възстановява напуканата кожа

*предотвратява появата на стрии

Най-често срещаните кожни проблеми, вследствие дефици на витамин Е са:

*суха, раздразнена и белеща се кожа
*проблеми в дейността на мастните жлези
*ускорена загуба на еластичност на кожата
*преждевременно стареене на кожата (особено при диабет)
*коса без блясък

Витамин Е - за здравето на нашата кожа
Кожата е най-големият орган на осезанието в човешкото тяло - върху нея като в огледало се отразява състоянието на всички вътрешни органи, както и последиците от външните влияния. Голям процент от нашите Т-клетки (клетките, отговарящи за имунитета) се намира именно върху кожата, а заедно с белите дробове и бъбреците тя е сред главните отделителни органи. Заради всичко казано дотук би трябвало да разглеждаме грижите за кожата като вид превантивни грижи за здравето. 

Кожата е динамична и сложна система, така че следва вниманието да се пренасочи от лечението на симптомите и последствията към установяване и поддържане на здрава и нормално функционираща кожа. Кожата притежава своя вътрешна памет и изцелителна сила - достатъчно е да се грижим добре за нея и тя ще ни се отплати за това. Препаратите на Dr.Fоrster, сред които е и Лосионът за тяло с витамин Е, ще ви помогнат да постигнете с лекота желания ефект. 

Витамин Е представлява най-ефикасният антиоксидант, който неутрализира свободните радикали. Той предпазва клетките от токсичните вещества, съдържащи се в храната и заобикалящата ни среда, допринася за укрепването на имунитета и жизнения тонус, и е изключително важен за поддържането на еластичността и жизнеността на кожата. Витамин Е представлява естествено хидратантно вещество, което възвръща влажността на кожата (хидратация), придава и еластичност и мекота, изглажда дребните бръчици, поддържа младежки изопнатата кожа, подпомага зарастването на рани и изгаряния, както и заличаването на белези и старчески петна. 

Като предотвратява окисляването на полиненаситените мастни киселини, чрез механизма си на действие витамин Е гарантира здравината на клетъчната мембрана и забавя стареенето на клетката. Витамин Е тонизира кожата, обогатява я с кислород, като и помага да постигне идеалния баланс между мекота, еластичност и хидратация. Предпазвайки ядрото на клетъчната мембрана, витамин Е всъщност поддържа и предпазва записания генетичен код на човека. Витамин Е намалява вредните влияния на слънчевите лъчи и предлага допълнителна защита срещу увреждането на кожата. 

Направените изследвания върху хора показват, че витамин Е значително намалява дълбочината на бръчките и грубостта на кожата, като изглажда лицевия контур (Mayo Clinic, College of Medicine). Кожата на тялото е много чувствителна и реагира на всички вътрешни и външни негативни фактори - с други думи, тя търпи последиците от начина на живот и влиянието на околната среда. Дехидратирането на кожата винаги е предизвикано от липсата на кислород в кожата, което води до нейното изсушаване. То може да се задълбочи вследствие триенето на дрехите в кожата, или пък в резултат от използването на неподходящи хигиенни средства, съдържащи по-големи количества перилни препарати, както и при по-честа депилация. При подобни агресивни въздействия епидермисът (повърхностният слой на кожата) започва да изтънява, а защитната му бариера намалява. 

Условията на живот - хормоналният цикъл, солената храна, цигарите, алкохолът и пр. водят до задържане на вода в организма, което нарушава микроциркулацията, а оттам и изхвърлянето на токсините от организма. С остаряването започва да се забавя производството на поддържащите кожни влакна еластин и колаген, което води до загуба на еластичността на кожата. Тя става суха, без блясък и здрав цвят.

Какво трябва да се направи?
- да се борим против дехидратирането на кожата (загубата на влага)
- да активираме компрометираната микроциркулация, за да се възстанови отстраняването на токсините
- да се борим срещу стареенето на кожата (тъканите), за да поддържаме тургура и еластичността на кожата

Защитената от витамин Е кожа възвръща своята жизненост и еластичност, а когато е обогатена с достатъчно кислород, тя отново става сияйна и кадифено мека, кара ни да се чувстваме добре. Като най-големият човешки орган, кожата е свързващото звено между нашия организъм и заобикалящия ни свят. Тя е огледало на вътрешното състояние на организма и в същото време реагира на всеки външен дразнител. Така че подходът ни към този орган трябва да бъде комплексен, тоест холистичен.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"