Балсам за тяло с маслиново масло


Състав:
маслиново масло, масло от жожоба и масло от шеа

Балсам за тяло с маслиново масло
Маслиново масло (зехтин)
Подхранва и успокоява кожата и предизвиканите от външни влияния раздразнения, укрепва имунитета на кожата, подобрява активацията на другите съставки. Богато на витамините А и Е. Действа благотворно при суха и раздразнена кожа, помага при зарастване на рани и драскотини.

Масло от жожоба
Със своята структура маслото от жожоба създава предпазен "филм" върху кожата. Маслото от жожоба регенерира кожата като и дава необходимата влага и мекота, т.е. основните предпоставки за да бъде красива. Особено е полезно при уморена кожа, както и при грижи за възпалена и раздразнена кожа.

Масло от шеа
Естествена растителна мазнина, получена от орехоподобните плодове на дървото шеа. Богата е на витамини и хранителни съставки, и представлява съвършено хидратиращо средство. Помага при грижи за суха и напукана кожа, за поддържането на влажността и регенерацията, като в същото време стимулира естествените отбранителни сили на кожата срещу неблагоприятните външни влияния.

*регенерира, подхранва, предпазва кожата, забавя процеса на стареене
*успокоява кожата, придавайки и приятно чувство на свежест
*прави кожата гладка, нежна, кадифено мека и еластична
*за всички типове кожа, особено за суха и чувствителна

Маслината - вълшебният средиземноморски мехлем
Ако ви се случи да попаднете сред маслинова гора, ще се почувствате като в райска градина, а благотворният и ефект върху човешката душа може да се сравни с действието на чудодеен мехлем върху рана. Когато веднъж си се докоснал до маслиненото стъбло, връзката ти с него остава за цял живот. Затова не е чудно, че писмените свидетелства за маслината при много цивилизации датират още от най-дълбока древност. Времето следва своя ход, хората се раждат и умират, а маслината е сякаш вечно жива, превърната в мит. В мит за вечността на душата, който науката се опитва да докаже. 

За наша радост благотворното въздействие на маслината отдавна е доказано. Хранителната стойност, както и козметичният и терапевтичният ефект на маслината и маслиновото масло са я превърнали в истински еликсир на живота, който можем да почувстваме най-добре чрез нежното му въздействие върху кожата на тялото ни. 

Препаратите на базата на маслиново масло притежават антиалергични свойства, бързо попиват в кожата, а високото процентно съдържание на витамините А и Е прониква до субкуталната част на кожата, където всъщност става нейното хранене. Съдържащите се в маслината 80% от моно ненаситените олеинови киселини и от поли ненаситените линолова и линоленова киселина, заедно със стеариновата и палмитиновата киселина, полифенолите, алфа токоферола и бета каротина осигуряват пълноценното хранене, хидратиране и защита на кожата. Тази защита е на много нива - от усилването на имунитета и ускоряването на обмяната на веществата, до по-продължителното задържане на влагата в кожната тъкан, което води до естествена защита от слънцето и вредните му лъчения. 

Кожата ни буквално ще се прероди благодарение на Крема за лице и на Лосиона за тяло с маслиново масло. Освен него в състава на новите препарати на Dr.Forster се съдържат и масла от жожоба и от растението шеа. В никакъв случай не бива да подценяваме техните качества и ценните елементи, допълващи ефекта на маслиновото масло. 

Маслото от шеа съдържа висока концентрация на витамините А и Е, които са основни за регенерирането и храненето на кожата, както и цял спектър от киселини, подходящи за успокояване на раздразнения по кожата, забавяне на стареенето, по-бързото зарастване на рани, възобновяването на клетките и защита срещу слънцето. 

Маслото от жожоба също притежава противовъзпалителен ефект, стимулира метаболизма, контролира оптималното хидратиране на кожата и балансира кожния ph фактор. Растението жожоба вирее в пустините на Аризона, Мексико и Австралия, а древните индианци са използвали маслото от жожоба срещу изсушаване на кожата. 

Въз основа на всичко това можем да направим извода, че лековитите свойства на тези растения са доказани в продължение на векове наред в много части на света. Опитът и научните изследвания показват, че маслото от жожоба по химичния си състав представлява восък със златисто жълт цвят, получен чрез студено пресоване на плодовете от растението. То възвръща на кожата мекотата и влагата, като същевременно успокоява и премахва умората. Този ефект се дължи на молекулната му структура, която е много подобна на кожния себум. 

В продуктите на Dr.Forster Крем за лице и Балсам за тяло с маслиново масло, се съдържат и трите мазнини, и то в оптимално балансирано съотношение, идеално за ефикасното им абсорбиране през кожата. Въпреки че на пръв поглед изглеждат доста различни, те имат сходно действие когато са в добре хомогенизирано съотношение, обогатяват и синхронизират съдържанието на лековити микроелементи и подхранващи съставки, което прави продукта още по-­ефикасен. 

Ефектът на този препарат върху кожата става видим за кратко време, особено ако се използва през пролетта, когато трябва да се подготвим добре за силните слънчеви лъчи през лятото. Регенерираната и изпълнена с влага тъкан, както и ускореният обмен на веществата видимо ще придадат по-добър тонус на кожата. Резултатът от употребата на препаратите на базата на маслиново масло е: по-нежна и кадифено мека на допир, и същевременно по-укрепнала кожа! 

Съдържащият се бета каротин укрепва меланиновата структура на пигмента, така че тези препарати осигуряват ефикасна защита срещу вредните слънчеви лъчи. Когато сами почувствате благотворния ефект на тези препарати, сигурно ще си отговорите на въпроса на какво се дължи възпяваната векове наред външна, но и вътрешна красота на средиземноморските жени. И още един съвет: освен благотворното и външно въздействие върху кожата, маслината е част от традиционната средиземноморска кухня и чудесна и здравословна храна, така че не забравяйте да я включите в менюто си!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"