Пилешко с гъби и зеленчуци


Продукти (за 4 порции):

600 г пилешко филе, 30 г масло, 4 лъжици олио, 150 г лук, 100 г моркови, 300 г гъби, 10 г сухи манатарки, 1 лъжица Вегета, 80 г целина, 1 лъжица нишесте, 50 мл бяло вино

Приготвяне:
Нарежете пилешкото филе на ленти. Налейте в титановия тиган смесените масло и олио и запържете нарязаното филе от едната и другата страна за около 10 минути. Прибавете нарязания лук, нарязаните на кръгчета моркови, нарязаните на четвъртинки гъби и сухите манатарки, които предварително сте накиснали в студена вода за десетина минути. Прибавете и Вегетата и продължете да задушавате пилешкото със зеленчуците още 15-тина минути. Към края на готвенето прибавете нарязаната на ситно целина, нишестето, разтворено в малко вода и бялото вино. Оставете яденето да поври още малко и след това го сервирайте с гарнитура от варен ориз.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"