Рибена чорба

Продукти:
350 - 400 г риба, 1,5 л студена вода, 2-3 с.л. зехтин, нарязан на едро магданоз, 2 с.л. пасирани домати, 3 скилидки чесън, 1 главичка лук, парче лимон без кората, дафинов лист, няколко зърна черен пипер и малко сол

Приготвяне:
За 350 до 400 г риба ще са ви необходими 1,5 литра вода, в която прибавяте 2-3 с.л. зехтин, нарязания на едро магданоз, две с.л. пасирани домати, разрязаните на две скилидки чесън, разрязаната на 4 глава лук, парчето лимон без кора, дафиновия лист, зърната черен пипер и малко сол. След завиране оставете продуктите да се варят още около 15 мин. в титановата тенджера. След това прибавете рибата (добре е да са различни видове риба, живеещи върху каменно или чакълено дъно) и една пълна с.л. винен оцет. Варете всичко заедно още около 20 мин. Свалете от огъня и оставете рибата да престои в бульона още половин час. След това я извадете от бульона и сервирайте като месно ястие след рибния бульон, към който можете да добавите малко ориз. 

В хранително отношение този бульон е богат на каротиноиди, калций, желязо, лесно смилаеми протеини и висококачествени мастни киселини. Добър апетит!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"