Пълнени печурки

Продукти:
0.500 кг по-едри печурки, малка глава лук, 100 г сирене или кашкавал, 1 кисела и 1 сладка сметана за готвене, магданоз, малко олио или масло, сол, пипер, подправки по желание

Приготвяне:
Гъбите се почистват и измиват, столчетата се отделят и нарязват на дребно, смесват се с нарязаните на дребно лук и магданоз и се запържват за кратко време в масло или олио. След като сместа се охлади, добавете към нея 80 г настъргано сирене или кашкавал и 4 лъжици кисела сметана, посолете, добавете черен пипер и разбъркайте добре. С тази смес напълнете гъбените шапки, подредете ги в титановата тава и залейте с леко подсолената смес от останалата кисела и цялата сладка сметана за готвене. Настържете върху тях 20 г сирене или кашкавал, наръсете с подправки по ваш вкус и печете на фурна 200* около 15 минути.

Този апетитен специалитет в комбинация с варени картофи и зелена салата със сигурност ще се хареса както на вашето семейство, така и на вашите гости.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"