Приготвяне: За плънката запържете в 1 с. л. мазнина нарязаните на дребно лук и сланина. Размесете добре телешката и свинската кайма, запържения лук със сланината, яйцето, ориза, водата, червения пипер, черния пипер и солта. Отделете внимателно листат от зелката, отрежете удебелената част и изплакнете под течаща вода. Завийте във всеки лист от плънката, като се стараете да получат формата на рула. Половината количество от нарзаното зеле разпределете на дъното на тенджерата, върху него наредете сармите, а върху тях - дафиновия лист, черния пипер на зърна и едва тогава прибавете останалата част от нарязаното зеле. Залейте с вода, колкото да покрие зелето и щом заври, намалете огъня. Оставете да се вари на тих огън около час. С непрекъснато разбъркване добавете леката запръжка от червения пипер, доматено пюре и вода и оставете да поври още малко.
Сарми
Продукти: 1 кисела зелка, 300 г нарязано кисело зеле, 2 дафинови листа, 1 ч. л. черен пипер на зърна, 1 с. л. мазнина, 200 г лук, 30 г нарязана на дребно сланина (пушени гърди), 600 г телешка кайма, 200 г свинска кайма, 4 скилидки чесън, 1 яйце, 80 г ориз, 100 мл вода, 1 ч. л. червен пипер, 1/2 ч. л. черен пипер
Приготвяне: За плънката запържете в 1 с. л. мазнина нарязаните на дребно лук и сланина. Размесете добре телешката и свинската кайма, запържения лук със сланината, яйцето, ориза, водата, червения пипер, черния пипер и солта. Отделете внимателно листат от зелката, отрежете удебелената част и изплакнете под течаща вода. Завийте във всеки лист от плънката, като се стараете да получат формата на рула. Половината количество от нарзаното зеле разпределете на дъното на тенджерата, върху него наредете сармите, а върху тях - дафиновия лист, черния пипер на зърна и едва тогава прибавете останалата част от нарязаното зеле. Залейте с вода, колкото да покрие зелето и щом заври, намалете огъня. Оставете да се вари на тих огън около час. С непрекъснато разбъркване добавете леката запръжка от червения пипер, доматено пюре и вода и оставете да поври още малко.
Приготвяне: За плънката запържете в 1 с. л. мазнина нарязаните на дребно лук и сланина. Размесете добре телешката и свинската кайма, запържения лук със сланината, яйцето, ориза, водата, червения пипер, черния пипер и солта. Отделете внимателно листат от зелката, отрежете удебелената част и изплакнете под течаща вода. Завийте във всеки лист от плънката, като се стараете да получат формата на рула. Половината количество от нарзаното зеле разпределете на дъното на тенджерата, върху него наредете сармите, а върху тях - дафиновия лист, черния пипер на зърна и едва тогава прибавете останалата част от нарязаното зеле. Залейте с вода, колкото да покрие зелето и щом заври, намалете огъня. Оставете да се вари на тих огън около час. С непрекъснато разбъркване добавете леката запръжка от червения пипер, доматено пюре и вода и оставете да поври още малко.
Тема:
здравословна кухня
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"
0 коментара:
Публикуване на коментар