Да посрещнем пролетта с лека стъпка


див кестенИзтръскайте насъбралата се върху вас зимна паяжина и настройте живота си според новия сезон на годината - дългоочакваната пролет! Навън става все по-светло и топло, а тялото ви отново се пробужда. Ще му помогнете в това ако прекарвате повече време в разходки сред природата, или още по-добре - карайки колело или правейки ненатоварващи кросчета в парка. Така както пролетта е най-подходящото време да отстраним от тялото си насъбралите се през зимата токсини, така и домовете и дворовете ни жадуват за пролетно почистване. Сега е моментът да вземете съдбоносното решение, че от утре започвате да спортувате редовно, или поне да прекарвате повече време в домашната си градина. Позволете на дремещата у вас сила да се отприщи и изпълнени със самочувствие поздравете настъпващата пролет!

Последствията от недостатъчна физическа активност през дългите зимни дни са много и различни. Сред тях е отслабването на мускулите, които повече не могат да поддържат гръбначния стълб, което пък води до забавяне на кръвната циркулация. Костите, мускулите и ставите са създадени за движение, а бездействието им води до чести здравословни проблеми. Чувството за умора и тежест в долната част на краката, отеклите стъпала, напуканите капиляри, нощните спазми в краката, болките в мускулите и ревматичните оплаквания вече не са запазени само за хората в по-зряла възраст. Все по-често те започват да измъчват и много съвсем млади хора.

Балсамът от див кестен е традиционен препарат на растителна основа, естествен аналгетик с широко приложение. Съставките му оказват благотворно въздействие върху ревматичните болки, намаляват чувството на умора в краката, както и отоците и болките, предизвикани от различни травми, отпускат мускулите и стимулират циркулацията.

Балсамът от див кестен се препоръчва:
• за третиране на уморени, напрегнати и отекли крака, склонни към поява на варикозни вени
• за моментално отстраняване на болката при умора, ревматизъм, травми и отоци
• при разширени вени и напукани капиляри, едеми и синини
• за подтикване на циркулацията
• за неутрализиране на нощните спазми в краката
• за охлаждане на кожата и успокоение
• за активиране и масаж на мускулите и кожата.

Най-добър ефект се постига при ползване три пъти на ден. Балсамът се втрива с леки кръгообразни движения върху проблематичните участъци.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"