Всичко е поправимо


надеждаТова, което не ни убива, ни прави по-силни!
Тази често споменавана сентенция може да се почувства в пълната и сила когато самите ние се окажем изправени пред съдбоносно решение - да бъдеш или да не бъдеш. Това е училището на живота, което с всеки изминал ден ни прави по-мъдри, по-богати и силни. Още от малки ни учат, че човешкият живот не е само забавление и наслада. Че почти в еднаква степен в него присъстват и хубаво, и лошо. Затова когато се сблъскваме с лошата страна на живота, може да се случи така, че тя да ни залее изцяло, да убие напълно нашия оптимизъм и да ни попречи да се издигнем над проблема и да преболедуваме неприятната ситуация. Истината е, че няма толкова трудна ситуация, с която човек да не може да се справи. Естествено, изправени сме пред избор - дали да приемем нещата такива каквито са, или да се опитаме да открием задоволството от живота в други неща, да направим нов избор или пък да оставим на времето да го направи. За пътя, който ще изберем, решаваме самите ние. Струва си обаче да знаем, че колкото и безнадеждна да изглежда една ситуация, никога не можем да останем без избор. Само трябва да бъдем искрени към самите себе си, да осъзнаем факта, че хората са силни същества, че са в състояние да преживеят и най-трудните ситуации, важното е да съберат сили и да се изкопчат от нея, никога да не престават да търсят решения и онази малка светлинка в дъното на тунела.

Изход винаги съществува, погледни към вратата, през която си влязъл!
С вяра в себе си и с воля всеки човек може да открие най-добрия начин и път, водещ до собственото задоволство от живота. Понякога възприемаме определени ситуации като огромна загуба. Независимо от това колко съдбоносни ни се струват в този момент нещата, повярвайте, те не са единствените. Ако вярвате в своите способности и решите как да действате занапред в търсене на друга положителни неща, които да ви изпълнят, ще се изненадате когато една след друга започнете да откривате нови и нови възможности.

Когато една врата се затвори, друга се отваря.
Тази поговорка се отнася до много ситуации. Необходимо е само да имаш достатъчно воля, а понякога и храброст, за да отвориш другата врата.

Във всяка ситуация която ви се струва безизходна, важното е да промениш перспективата и да се насочиш към нови възможности, да осъзнаеш ситуацията като възможност за растеж и развитие на индивидуалността. Мнозина си мислят, че не могат да влияят кой знае колко на съдбата си, но пък могат да влияят върху осъзнаването и. Ако понякога ви се струва, че всичките ви гемии са потънали, то знайте, че винаги има решение - то просто чака да го откриете. Единственото препятствие до това решение са вашите собствени мисли и ограниченията, съществуващи в главата ви. Когато в една подобна ситуация се откажете от песимистичните си очаквания и се откриете за новите възможности, тогава и надеждата ви ще се върне. Несигурността винаги е била част от човешкото съществуване и винаги ще ни съпътства, но дори и в най-трудните ситуации се опитвайте да си напомняте, че винаги имате възможност да стъпите твърдо на краката си и изправите глава, че няма ситуация, която да не можете да решите или преболедувате с течение на времето и с малко повече упорство.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"