Без неудобството от изпотяване


С настъпването на летните горещини започва да ни измъчва един неприятен проблем – засиленото изпотяване. Неприятната миризма и грозните мокри следи върху дрехите, особено под мишниците, наистина са проблем. А що се отнася до потенето – то си е съвсем естествен процес, чрез който се регулира температурата на тялото, за да може то по-лесно да понесе летните горещини. Само че за страдащите от този проблем това не е особено утешително.

Всички се изпотяваме, само че някой се отнася към проблема необременено и без комплекси, други (в болшинството си жени) се опитват да го скрият и умират от срам ако под мишниците или върху гърба им се появят издайнически петна от пот върху дрехите...

Какво представлява потенето?
Потенето е процес, чрез който се регулира телесната температура, предимно когато околната температура е по-висока от тази на тялото, но също така и когато нашето тяло е подложено на особено натоварване вследствие на различни видове физическа дейност или на психичен стрес. В процеса на изпотяване потните жлези, намиращи се навсякъде по кожата, отделят пот - безцветна течност, която се състои от 99% вода и натриев хлорид, съответно готварска сол (по тази причина потта е солена), бикарбонати, пикочна киселина, летливи мастни киселини и холестероли. Потните жлези са особено активни в областта на подмишниците и челото, както и върху дланите и стъпалата. В процеса на изпотяване се развива специфична телесна миризма, най-вече върху стъпалата и подмишниците, и именно тя ни притеснява. Обяснението за нея е, че на повърхността на нашата кожа живеят различни видове бактерии, които започват да разграждат потта, когато тя избие върху кожата.

Научно е доказано и не е никаква тайна, че антиперспирантите затварят порите и предотвратяват естественото дишане на кожата, тъй като не и позволяват да се изпотява. Общоизвестно е и това, че дезодорантите – както антиперспирантите, така и другите със съдържание на концентриран алкохол, с талк или без талк, всъщност само прикриват миризмата на пот. Но нито предотвратяват потенето, нито го премахват...

Има ли тогава здравословно и ефикасно решение в борбата с прекомерното изпотяване?
Можете да спрете “да се потите от мъка”, тъй като решение има. И то е под формата на RSI Кристален камък.
• отстранява неприятните миризми, вследствие действието на бактериите върху отделената пот
• позволява нормално потене (не затваря порите)
• действа неутрално, без мирис, подобрява дишането на кожата с мек пилинг
• действа върху мъртвите клетки по кожата и по този начин я почиства
• отстранява слоя отделени мазнини върху кожата (препоръчва се за младежи в пубертета)
• подходящ за грижи за кожата на стъпалата и слабините (предотвратява неприятната миризма на краката)

Препоръки за употреба: Нанася се върху измитата и подсушена кожа. Преди да се нанесе, необходимо е да се намокри в хладка вода, за да може повърхността на кристала леко да се разтопи.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"