Витал гел


Витал гелЗа стройно и гъвкаво тяло
Тялото отговаря на каквито и да било натоварвания с умора и изтощение. Признаците на умората са отпадналост и слабост. Изтощеното тяло отказва да ни служи. Затова, нека да помогнем на своето тяло, да му възвърнем свежестта, гъвкавостта и жизнеността, която то заслужава.

Строежът на човешкия организъм предполага своевременно редуване на движение и покой. Костите и мускулите, които представляват двигателната система на човека, имат способността да се приспособяват, както и постоянно да се променят. Днешният начин на живот все повече отнема на хората различните видове физическа дейност – асансьорите, ескалаторите, автомобилите са само малка част от причините, поради които хората все по-малко се подлагат на физически натоварвания. Ако добавим към това работата в офиса, дългите бизнес срещи, а след това – седенето пред телевизора, стигаме до извода, че днешният човек изобщо не се движи. Заседналият начин на живот прави хората все по-слаби и по-неспособни, кара ги да се чувстват все по-зле. Тялото отговаря на това бездействие с отслабване на мускулите и пъргавината, тъй като костите и мускулите не се използват в достатъчна степен, а в резултат на това възникват многобройни здравни проблеми.

Подобна е и ситуацията със ставите, които “ръждясват” от неупотреба. Така се появяват многобройни проблеми – като се започне от болките във врата и кръста, в таза и колената. Дегенеративните промени на ставите и на гръбначния стълб често пъти са последица от дългогодишна неправилна употреба, а днешната им поява все по-често се свързва със стреса, както и с появата на скрити алергии. Подобни болести сериозно нарушават качеството на живот поради продължителната, нестихваща болка и намалената подвижност, защото именно движението е едно от най- важните условия за добро здраве.

Бихме могли да кажем, че препоръчителна е умерената, но редовна физическа дейност. Телесната активност ускорява кръвната циркулация, укрепва мускулите и костите. Хората, които дълго време са били неактивни, особено ако са с увеличена телесна маса, трябва постепенно да увеличават активността си. От друга страна и спортът е свързан с множество рискове от травми, особено за онези, които се занимават с него нередовно. Избягването на разгрявката и разтягането на мускулите, неадекватната спортна екипировка, недостатъчното хидратиране, прекаленото напрягане и натоварване и недостатъчната почивка за тялото са сред основните причини за появата на травми при спортистите и занимаващите се с фитнес. Често пъти хора на различна възраст се оплакват от мускулни и ревматични болки. Човек има около 600 мускула, които представляват 40% от общата му телесна маса. Именно този факт обяснява честата поява на болки в костно-ставната и мускулната система, които обикновено са съпроводени със затруднено движение и неприятно чувство, независимо от възрастта и пола на човек. Ревматичните и другите хронични болести на двигателната система зачестяват особено при хората в напреднала възраст. Общият симптом за всички тези болести е болката, така че основната “терапевтична” цел е нейното облекчаване.

Болките в мускулите са често срещани и могат да засегнат един или няколко мускула едновременно. Мускулната болка може да засегне и лигаментите, връзките, фасциите, както и меките тъкани, които свързват мускулите, костите и органите. Най-често се проявява вследствие на напрежение, прекомерни физически натоварвания или увреждане на мускула. Болките в мускулите могат да бъдат и симптом за някоя друга болест на системата, каквито например са някои инфекции (грип), или пък болести на съединителната тъкан (лупус).

Ако сте открили своя проблем сред изредените по-горе, препоръчваме ви Витал гел като ефективна помощ при средно силни болки в мускулите, костите и ставите, както и за рехабилитация на костно-мускулната система. Витал гел притежава активни съставки, които подобряват циркулацията и загряват в дълбочина болезненото място, върху което са нанесени, предизвиквайки чувство на свежест и облекчение. Ментолът подобрява циркулацията и облекчава болката. Втривайки Витал гел в мускулите, вие ще ги подготвите за засилена дейност, като същевременно ще намалите риска от възникване на спортни травми. Ако го използвате преди или по време на спортни занимания, в голяма степен ще увеличите гъвкавостта и движението на мускулите.

Витал гел трябва да стане съставна част от всяка домашна аптека и всеки спортен сак!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"