След маска кожата е винаги доволна


маска за лицеНанасянето на маска за лице веднъж седмично е чудесен начин да поддържаме кожата мека и сияйна. Ако използвате маските редовно, освен че ще забавят процеса на стареене върху кожата, те ще я почистват в дълбочина, ще я освежават и ще и предоставят защита срещу външните влияния. За да бъде кожата ви красива, мека и младолика, трябва да и угаждате.

Многобройни фактори от заобикалящата ни среда оказват неблагоприятно действие върху нашата кожа. Студът, влагата, слънчевите лъчи, вятърът, централното отопление, солариумите, замърсеният въздух и още много други фактори увреждат кожата. Вятърът например предизвиква бързо изсушаване на повърхностния клетъчен слой на кожата, клетките ускорено започват да губят водата, която естествено се съдържа в тях и това е причината кожата да стане прекалено чувствителна. Допълнителна опасност представляват резките температурни промени, тъй като благоприятстват изсушаването на кожата – така действа сухият и топъл въздух в закрити помещения. Под въздействието на външните фактори естественият състав на кожата се променя, отслабва нейната естествена отбранителна способност. Необходимо е да съсредоточим усилията си предимно върху външния слой на кожата, тъй като именно той е бариерата срещу агресивните фактори от заобикалящата ни среда. Ако обърнем необходимото внимание на тази бариера, ще успеем да запазим функциите на долните слоеве на кожата, където започва стареенето.

След маска кожата е винаги доволна
Маските придават на уморената кожа изпънатост, свежест и блясък. Те оказват много мек, дразнещ ефект върху кожата, като я освобождават от отмрелите клетки на повърхността и, но най-важното от всичко е, че стимулират микроциркулацията. За изтощената кожа няма нищо по-хубаво от маската за лице. Заради мекия дразнещ ефект, повърхността на кожата леко набъбва, отпуснатите зони се стягат, а тънките бръчки изчезват. Хидратантните маски успокояват и рехидратират сухата и раздразнена кожа.

Хидратантна маска за лице Dr. Förster
Маска с освежаващи съставки, оказващи дълготрайно регенериращо действие. Тази хидратантна маска с краставичен екстракт е идеалната маска за всеки тип кожа. Тя представлява маска за лицето, врата и деколтето, която благодарение на хидратантните съставки в нея – екстракта от краставица - връща на кожата влагата и свежестта и. Препоръчва се особено след слънчеви бани, солариум и други ситуации, при които се е стигнало до интензивно изсушаване на кожата. Освен хидратиращото действие, тази маска притежава и мек пилинг ефект, т.е. отстранява мъртвите кожни клетки. Препоръчително е преди нанасянето на маската да се направи лек пилинг на лицето.

Защо е необходим пилинг (отстраняване на мъртвите кожни клетки) преди нанасяне на маската? С остаряването на кожата обновяването на клетките в повърхностния и слой вече не е толкова ефективно. Вроговяванията и люспичките пречат за рефлектирането на светлината, затова кожата няма блясък, а поради изгубената влага тя става суха. Вместо да се застъпват гладко, отмрелите клетки на кожата се повдигат, като позволяват на влагата да избяга през пукнатините върху този естествен щит. Тяхното отстраняване открива нов слой от по-компактна, гладка и прозрачна кожа. Пилингът позволява на хидратантната маска да попие добре и да проникне в дълбочина.

Начин на употреба:
Нанася се върху предварително добре почистената кожа на лицето, врата и деколтето. Да се избягва зоната около устните и очите. Маската се оставя да действа около 15-20 мин., а след това се отстранява с навлажнен памучен тампон (би било идеално ако тампонът е навлажнен в хладък чай от лайка), а след това се изплаква първо с хладка, а на края със студена вода.
Когато нанесете маската, препоръчително е да поставите върху клепачите си компрес от лайка и да останете в лежащо положение докато тя действа. Така мускулите на лицето, врата и деколтето ще бъдат по-отпуснати, а маската ще може да подейства по-пълноценно.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"