Ръцете са нашата визитна картичка



hand creamГрижливо поддържаните ръце със здрави и красиви нокти са желани от всички. За съжаление, непълноценното хранене, агресивните миещи препарати и ацетоните, твърде честото миене на ръцете и процесът на стареене са само част от факторите, които засилват негативните процеси, отнемащи така желаната от нас хубост на ръцете и ноктите. Ръцете говорят много за нас и правят впечатление на околните. С ръцете си комуникираме, излагаме ги на показ, затова нека да им посветим необходимото внимание и да се грижим редовно за тях!

Грижливо поддържаните ръце и нокти са важна част от нашата външност. Най-често те са първият, или един от първите допири с други хора. Тъй като ръкувайки се установяваме първия контакт с някого и първото впечатление, важно е да се постараем ръцете ни винаги да бъдат гладки, нежни и поддържани. В ежедневния живот и в работата ръцете ни постоянно са изложени на показ, те говорят много за самите нас, за това колко време посвещаваме на себе си и на външността си. Съществуват професии, при които ръцете особено много са изложени на вредни влияния, така че се нуждаят от специални грижи и внимание. Често пъти ръцете в най-голяма степен са засегнати от различните вредни влияния на външната среда, а от друга страна честото им миене премахва от повърхността на кожата защитния хидролипиден слой, т.е. стойностите на рН на кожата се увеличават, което я прави по-незащитена за микроорганизмите. В резултат кожата засилено губи влагата в нея, започва да се изсушава и напуква. Затова е толкова важно да се грижим за ръцете си ежедневно, за да им възвърнем влагата и мазнините.

Сред причините за увреждане на ноктите можем да посочим многобройни външни и вътрешни фактори: Външните фактори предполагат контакт с различни почистващи препарати, или пък продължително киснене на ръцете във вода, изсушаване вследствие на горещ въздух. Крехките и чупливи нокти могат да бъдат и последица от честото използване на лакочистители. Остренето и гризенето на ноктите уврежда както ноктите, така и кожичката около тях. Вътрешните фактори са многобройни, като например: възраст, раса, продължителна употреба на някои лекарства, а в комбинация с други симптоми говорят за по-сериозни проблеми. Някои промени върху ноктите често са последица от хранителни недостатъци, или пък от някои болести.

Ръцете през зимата
През зимата, с идването на по-студените дни, ръцете ни стават още по-чувствителни, така че трябва да им посветим специални грижи и защита. Последиците от студа и от сухия въздух в затворените помещения се виждат най-напред именно върху чувствителната кожа на ръцете. Сухата и напукана кожа на ръцете съвсем не е привлекателна, а зимният период е особено стресов за нашите ръце. Външните влияния, каквито са студът и вятърът, оказват много вредно влияние върху кожата на ръцете, а пък отоплението в помещенията, в които живеем и се трудим, изсушава кожата. Затова именно през зимата е много важно да полагаме допълнителни грижи за ръцете, използвайки за целта по-мазни кремове.

Поддържани ръце и здрави нокти
Необходимо е да защитим правилно нашите ръце и нокти. Съветваме ви да слагате гумени ръкавици ако се налага ръцете ви да останат във вода по-продължително време, или пък когато използвате различни почистващи препарати. А когато нанасяте крема за ръце, необходимо е да го втриете и в ноктите, тъй като по този начин ще осигурите влажността на ръцете и ноктите. Трябва да избягвате дълготрайното излагане на действието на сапуна и водата, тъй като те изсушават кожата и ноктите, които след това стават крехки и чупливи. Ако се налага ръцете да се мият често, много е важно да се избере сапун с неутрална рН стойност. След измиване е необходимо ръцете да се подсушат добре, защото останалата върху кожата вода я изсушава. Кремът за ръце и нокти трябва да се използва след всяко миене, а вечер преди лягане трябва да се втрива и в кожата около ноктите, както и върху самите нокти. Препоръчва се да се използва и при всяко правене на маникюр, както и при отстраняването на лака за нокти, или на кожичките около ноктите. Ноктите не бива да се гризат, тъй като може да се увреди тъканта около тях, а дори и най- малкото увреждане на зоната около нокътя позволява на бактериите да се настанят върху пръстите на ръцете и предизвикат различни инфекции. Можем да влияем позитивно върху здравето на ноктите ако се храним пълноценно и качествено, или ако приемаме съответните хранителни добавки от богатата палитра препарати на Dr. Förster: Капсули с витамини В-комплекс, Витални /подхранващи/ капсули за коса, Капсули с масло от нощна свещица (върболика) “Со Актив”.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"