Карнитин - мултивитаминни капсули




Състав:
масло от нощна свещица 350 мг
л-карнитин 250 мг
никотинамид 9 мг NE
витамин Е (алфа ТЕ) 5.4 мг
пантотенова киселина 3.7 мг
бета каротин 2.4 мг
Q10 2 мг
витамин В6 1 мг
витамин В2 0.8 мг
витамин В1 0.7 мг
фолиева киселина
биотин
витамин В12

Карнитинът е аминокиселина, която се произвежда самостоятелно от нашия организъм, но в много редки случаи произведените количества са достатъчни да задоволят оптималните нужди на организма. Открита е през 1905 година, а името ѝ подсказва, че се съдържа в месото – в мускулите. Така че, когато нивото му е непостоянно, това в най-голяма степен се отразява върху скелетните мускули и сърцето, които всъщност и го изразходват в най-голяма степен. Недостатъчното количество карнитин води до намалено производство на енергия в клетките (митохондриите), особено в онези клетки, които използват като основен източник на енергия мастите. Тогава липсата му предизвиква мускулна слабост, както и общо чувство на отпадналост. С други думи, произвежда се в тялото с помощта на витамините С, В3, В6, желязо.
Определени генетично обусловени заболявания на бъбреците и черния дроб също правят невъзможно производството на достатъчни количества карнитин.

Препаратът на „Д-р Фьорстер” с карнитин ускорява изразходването на мастна тъкан, но успоредно с физически упражнения, което е особено забележимо при различните процедури, целящи отслабване. Лицата, желаещи да отслабнат, се нуждаят от карнитин, тъй като той стимулира производството на енергия от мастните киселини, натрупани под формата на мастни слоеве.

Всеки, който приема карнитин ще усети прилив на енергия, за която е отговорна именно тази аминокиселина. При превръщането на телесните мазнини в налично гориво – т.е. енергия, паралелно се увеличава и нивото на определени ензими, отговарящи за преобразуването на захарите, нишестето и другите въглехидрати. При засилена физическа дейност (физически упражнения) и приемане на карнитин, ще се увеличи вашата издръжливост и ще се намали натрупването на млечна киселина, като продукт на физически усилия, която предизвиква чувство на “парене” в мускулите. Заболелите от тежки дегенеративни болести също имат голяма полза от приемането на карнитин като хранителна добавка, тъй като той предотвратява мускулните дистрофии. Карнитинът е добре дошъл и за хората с намалена функция на щитовидната жлеза. В такива случаи той помага успешно за превъзмогването на липсата на телесна енергия и на склонността към напълняване при лицата, страдащи от хипотиреоза. В много публикувани медицински изследвания се посочва ролята на карнитина при лечението на диабет, повишено кръвно налягане, нарушения на имунната система. Ако желаем да използваме мазнините на организма като гориво, не можем да подминем карнитина като хранителна добавка. Когато храната ни е богата на белтъчини и мазнини, това стимулира производството на карнитин в организма.

Положителни ефекти от приемането на карнитин:
  • Повишаване нивото на енергия
  • Загуба на телесна маса
  • Важен е за засилване на имунитета
  • Стимулира мозъчната дейност – подобрява настроението
  • Участва в намаляването на триглицеридите/мастите и в увеличаването на “добрия” холестерол (HDL)
  • Важен е за защитата на сърцето и кръвоносната система
  • Разгражда целулита при жените (ефикасно стопява създадените депа от мазнини и токсини)
  • Облекчава симптомите при Болест на Алцхаймер
  • Стимулира метаболизма, особено при жените, подпомага производството на нови клетки, възобновявайки енергията
  • Увеличава мозъчната енергия, предпазва клетките на мозъка от увреждания, предизвикани от свободните радикали и от стрес
  • Подобрява душевното и физическото състояние на организма
При редовно приемане на капсули карнитин нивото на телесната енергия става по-постоянно, увеличава се издръжливостта на организма. Редуциращите диети дават изключително добри резултати, когато включват прием на карнитин.

Дозировка: 2 пъти дневно по 1 капсула, обикновено 1 капсула на закуска и 1 капсула половин час преди физическа дейност.
Желателно е препаратът да се приема успоредно с редовни занимания с физически упражнения, тъй като тогава се постига оптимален резултат.

Внимание!
- Лица, страдащи от епилепсия не бива да приемат този препарат!
- Не се препоръчва приемането на карнитин вечер преди лягане, тъй като нарушава съня.

Опаковка: 45 капсули карнитин с коензим Q-10 плюс 10 витамина (антиоксиданти)

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"