Подготвяне на кожата за излагане на слънце

Подготвяне на кожата за излагане на слънцеСлънчевото време и топлите дни са предвестник за настъпващото лято, което е на прага ни. Това време е подходящо да се подготвим за предизвикателствата, които то поставя пред нас. Високи температури, повишено изпотяване, изгаряния, ужилвания от насекоми - това са все "екстри" през лятото, с които всички ние се срещаме. Слънцето е източник на живота, а от неговата енергия, светлина и топлина зависи живота на Земята. Но слънцето, особено днес, показва и своята лоша страна. Поради това не трябва да се пренебрегва и неговото вредно въздействие, което ни призовава към повишена предпазливост. От богатата палитра на RSI препоръчваме продукти, които категорично трябва да бъдат включени в лятната аптечка. В нашия малък съветник ще започнем с продукти за подготовка на кожата за слънцето отвътре.

витамин С, RSIОт Слънцето, неговата енергия, светлина и топлина зависи живота на Земята. Слънцето оказва влияние нашето тяло и психика. В нашия мозък стимулира секрецията на хормона на щастието, серотонин, който намалява стреса и насърчава благоразположението. Слънцето по косвен начин влияе и на качеството на съня, насърчавайки създаването на хормона на съня, мелатонин, а позволява и създаването на витамин D в организма, необходим за здравословно развитие и растежа на костната тъкан. Позволява да получим тен, но слънцето е отговорно и за стареенето на кожата, нейното изсушаване, бръчки и отпускане, както и увреждане на зрението, отслабване на имунната система, екземи...




витамин Е, RSIИскате ли здравословен тен без вредните последици за здравето от излагането на слънце, то трябва да бъдете повече от внимателни със слънчевите бани. Витамините Е и С, бета-каротин, селен, калций и магнезий повишават имунитета на клетките на кожата от въздействието на ултравиолетовите лъчи. Дерматолозите препоръчват няколко седмици преди отпътуването за морето, менюто ни да се базира на храни, които са богати на тези съставки, т.е. на антиоксиданти. В менюто трябва да има колкото може повече червени, жълти и зелени зеленчуци и плодове, салати, спанак, броколи, чушки, домати, моркови, ябълки, портокали, кайсии, манго.




селен, магнезий и калций, RSIДерматолозите съветват любителите на слънцето и силния тен да се насочат към допълнителен прием на витамини и минерали под формата на хранителни добавки, с които ще се подобри устойчивостта на организма към въздействието на вредните последици от безпрепятственото излагането на ултравиолетови лъчи. Приемането им трябва да започне две или три седмици преди началото на почивката и да продължи през цялото летуване. За тази цел всеки ден трябва да се приемат 20 мг бета каротин, 2000 мг калций, 1000 мг витамин С и 400 мг витамин Е, което ще осигури оптимална защита на организма.



През този период не трябва да забравяте за препаратите за грижа за лицето и тялото, обогатени
с комплекси срещу стареене на кожата, както и препарати за слънчеви бани. Специалистите предлагат, преди излагане на лятното слънце, да прегледате кожата си самостоятелно или още по-добре - да посетите дерматолог. Това се препоръчва за хора, които имат повече от 40 бенки по тялото, защото те са с от 7 до 15 пъти по-голям риск от развитие на някои форми на рак на кожата, както и за тези, които са забелязали промени по на някои от своите бенки.
Слънцето позволява да получим тен, но е отговорно и за стареенето на кожата, нейното изсушаване, бръчки и отпускане.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"