Здрави и поддържани стъпала

Здрави и поддържани стъпала
Източник: Интернет
Стъпалата са част от човешкото тяло, която в повечето случаи приемаме такава каквато е. Но ако се замислим, ще установим колко важно е тяхното значение. Те са истински шедьовър на природата. Върху тях се намират зони, съответстващи на всички вътрешни органи и части на тялото.

Често пъти вследствие носенето на тесни и неудобни обувки стъпалата се увреждат и се нуждаят от сериозно възстановяване. И макар че понякога ни се струва, че видът на стъпалата ни не е чак толкова важен колкото новата ни прическа или качествения грим, все пак здравите и грижливо поддържани стъпала ще ни накарат да се почувстваме по-добре.

Защото независимо че краката и стъпалата са подложени на най-големи натоварвания през целия ден, често пъти забравяме за тях - докато не се появи някакъв проблем - твърда и вроговена кожа, мазоли, спаднал свод, отекли крака. Трябва да знаете, че здравите и грижливо поддържани стъпала влияят върху здравето на цялото тяло. Затова ще постъпите правилно ако им осигурите необходимите грижи и им подарите някои възстановителни процедури с продуктите на RSI.

Всъщност нашите стъпала изобщо не са достатъчно подготвени за днешния начин на живот. В тази част на развитието си човекът е доста по-изостанал в сравнение с развитието на своя мозък, например. Еволюцията не е приспособила стъпалата ни да ходят по твърда повърхност. Всяка следваща крачка представлява истински шок за тях. Всичките 28 костички в стъпалото желаят да бъдат подвижни, а ние буквално ги "натъпкваме" в обувки,които или са или прекалено тесни, или пък с твърде висок ток. Производителите на обувки непрекъснато се стараят да подобрят циркулацията на въздух в тези изделия. Това обаче е повече от недостатъчно за нашите стъпала.

От друга страна, векове наред техните функции остават непроменени. Но не и видът им. По времето, когато човек е ходел бос, твърдата и удебелена кожа на стъпалата не представлявала никакъв проблем. Напротив, колкото по-дебела била тя, толкова по-лесно човек ходел по неравните повърхности. Вроговените части върху стъпалата не се напуквали вследствие на прекаленото им потене, така че равновесието не било нарушено. В днешно време едва ли на някой му идва на ум да тръгне бос, без обувки, въпреки че както вече споменах, стъпалата на човек са пригодени за това.

Специалистите дори ни препоръчват да ходим боси, тъй като така масажираме стъпалата и по този начин стимулираме намиращите се върху тях акупунктурни точки на всички вътрешни органи в нашето тяло. Ако разгледаме нещата от енергийна гледна точка, трябва да знаем, че именно през стъпалата освобождаваме насъбраната в нашето тяло негативна енергия, като я отвеждаме в земята, подобно на гръмотевица. И пак през стъпалата се зареждаме с енергия от земята, затваряйки свързващата ни с природата енергийна верига. Може да изглежда абстрактно, но е съвсем реално. Цивилизацията и обувките са ни отнели този изконен елемент - способността да се самолекуваме. 

За да може стъпалата да изпълняват своята основна задача - да бъдат нашата опора и да ни придвижват, важно е да полагаме необходимите грижи за тях. Затова пригответе вана за стъпалата с Ароматизирания прах Royal Feet и Екстракта за стъпала, които напълно ще освободят акупунктурните точки върху стъпалата, ще омекотят удебелената кожа и регулират дейността на потните жлези, намиращи се върху стъпалата. Защо в днешно време е необходимо да имаме активни потни жлези, независимо че е отпаднала възможността да ходим боси? За да може чрез тях да освободим насъбралите се в тялото ни токсини. С Ароматизирания прах Royal Feet и Екстракта за стъпала ще постигнем желаното равновесие и максимално ще очистим тялото си от отровите. След накисването и педикюрът ще е много по-лесен, а стъпалата ни ще се почувстват отпочинали, без отоци.

Удебелената кожа и евентуално кокошите тръни можете да отстраните с помощта на твърда гъбка. След ваната втрийте енергично с върха на пръстите в посока от пръстите към петата - най-напред съвсем нежно, а после все по-енергично, достатъчно количество от Балсама за стъпала или от Royal Feet Gel - грижа за стъпалата. Всяка болезнена точка, на която се натъкнете, представлява блокада вътре в тялото, респективно в органа, на който съответства тази акупунктурна точка.

След масажа на стъпалата продължете да масажирате в посока към колената. Този път използвайте Балсам от див кестен, Алпийски балсам с мас от мурмел, Аляска гел или Драконова мас, по ваш избор. След тази процедура краката ви ще се почувстват като възродени. Грижейки се за своите стъпала всъщност вие се грижите за жизнеността на всички органи във вашето тяло, за общото му здраве. След като сте се погрижили за стъпалата, не забравяйте и ноктите! Богатата палитра лакове на RSI ще ги направи още по-привлекателни.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"