Хубава и поддържана кожа през зимата

Хубава и поддържана кожа през зиматаЗимата е сериозно изпитание за нашата кожа, която се нуждае от специални грижи през този период. Изсушеният топъл въздух в затворените помещения от една страна и студът и вятърът на открито от друга, влияят негативно както върху здравето, така и върху състоянието на кожата. Обичайните грижи за кожата на лицето и тялото няма да доведат до желания резултат, затова трябва да се постараем да ги приспособим към зимните условия. Препаратите на Dr. Forster ще възвърнат на кожата на лицето и тялото ви изгубения блясък и влажност. Поглезете се и се отпуснете в затоплената вана след напрегнатия ден. С чаша топъл чай Royal Tea изпълнете хладната зимна вечер с топлина и енергия.

Всеки сезон изисква определени грижи и начин за защита на кожата. И тъй като не можем като мечките да се отдадем на зимен сън, по-добре ще е да превърнем дома си в желан оазис, който да ни приютява в студените зимни дни. Можем да отделим част от времето, което прекарваме на закрито за телесно и душевно отпускане. Защото когато балансът се наруши, болестите не закъсняват. 

За начало пригответе си чаша топъл чай Royal Tea. Освен, че ще ви затопли, той ще допринесе и за вашето здраве. Защото чаят през зимата отпуска и влива нова енергия. Зимата е идеалното време за топли и релаксиращи вани. Има ли по-добър начин да се отърсим от стреса и напрежението от ароматната вана. Тя помага на кожата да запази влажността си, намаляла поради многото слоеве дрехи, които носим през зимата. Пригответе си ароматична Кралска вана и прибавете няколко капки Релаксин. Отпуснете се, а след това използвайте специалната ръкавица, за да направите пилинг на цялото тяло. Докато сте във ваната, можете да поставите на лицето си като своеобразна маска Akwa кърпата, която ще изсмуче нечистотиите от порите, ще омекоти вроговените клетки и ще подейства като лека дермоабразия. 

След ваната ще трябва да подхраните кожата с маска. Ще ви трябват една лъжичка гранули Лецитин, една капсула витамин Е, лъжичка Цветен прашец и малко чай, за да може съставките да се смесят до необходимата гъстота. Нанесете маската върху лицето и я оставете да действа 15-20 минути. Ако кожата ви е мазна или проблематична, към изброените продукти за маската добавете няколко капки екстракт от Акнопур

Докато маската е върху лицето ви, може да използвате времето, за да нахраните и кожата на тялото, като втриете в нея коктейл от Лосион за тяло с маслиново масло, Лосион за тяло с витамин Е, малко Златно масло и Капсули витамин Е-100. С леки кръгообразни движения започнете да втривате сместа от периферните части на тялото към средата, а после продължете към врата и деколтето. Когато стигнете до лицето, свалете маската и нанесете хранителен крем в зависимост от типа кожа и нуждите и от подхранване. 

Кремът за лице с маслиново масло е подчертано хидратантен. Водният му компонент прониква дълбоко и ефикасно в кожната тъкан. Той обаче е подходящ повече за младежка кожа. За по-взискателната кожа на зрялата възраст подобен вид хидратация не е достатъчен. Много по-подходящ за нея е Гинко крем срещу стареене на кожата. По своя преценка може да комбинирате употребата му с още някой от богатия асортимент кремове, предлагани от RSI: Активен крем с Q-10 и масло от върболика, Крем-балсам с невен, Златен нощен крем или Крем жожоба. Бихте могли да третирате някои други кожни проблеми с Млечен конкрет с екстракт от невен, както и с масло от чаено дърво.

Подобна пълноценна процедура ще ви донесе приятно, отпускащо чувство и същевременно задоволство, че сте се погрижили за себе си и за своето тяло. И ако понякога сме тъжни и нещастни, защото ни се струва, че не получаваме необходимото внимание, любов и нежност от хората, от които ги очакваме, когато подобни процедури се превърнат в постоянен навик за нас, ще разберем, че най-важното е самите ние да се грижим за тялото си и да го обичаме, защото така ще станем не само по-красиви, но и по-здрави. Така ще съумеем да подарим любовта и вниманието си на тези, които ги заслужават.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"