Алергиите

Алергиите
За мнозина началото на пролетта означава и начало на сезона на алергиите. За съжаление, техният брой непрекъснато нараства. И въпреки че хората дотолкова са свикнали с тях, че започват да ги приемат като нещо съвсем нормално, те далеч не са толкова безобидни. Това е своеобразна алармена система на организма, която бие тревога. Предупреждава ни, че с навиците си сме нарушили жизнения баланс на нашето тяло.

Този нарушен баланс се чувства най-много през пролетта, когато цялата природа се буди за нов живот и се изпълва с жизнени сокове. Естествено е съществата, които не са постигнали такова равновесие да се стремят към него. Вследствие на това се появяват редица алергични реакции. Затова добре ще е ако самите ние се запитаме дали не сме сбъркали някъде в своето отношение към природата, дали самите ние не сме виновни за полученото неравновесие (хранене, стил на живот, различни умствени натоварвания и пр.).

Възможно е този подход да се окаже по-труден и по-дълготраен, но пък ще се убедите, че е много по-ефективен от медикаментозното лечение, предписано ни от лекар. Защото често пъти нашата твърдоглавост и незачитането на законите на природата вредят на нас самите, а ние сме принудени да плащаме данъка за нашата безотговорност. Алергиите представляват бунта на нашето тяло заради предизвиканото от нас неравновесие - така то "отвръща на удара" По този начин навлизаме все по-дълбоко в лабиринт от здравословни проблеми, от който не виждаме изход. Вярваме, че някой друг ще ни помогне - в случая лекарите, но това си е чиста утопия. Трябва сами да се вслушаме в своето тяло, сами да постигнем хармония с природата. Така ще облекчим живота си и ще можем да му се насладим по-пълноценно.

Алерголозите най-често предписват деконгетанти, т.е. медикаменти, които разширяват дихателните пътища, но същевременно ги и изсушават, както и антихистамини, които от своя страна предотвратяват освобождаването на хистамините, и не на последно място имунотерапия. Всички тези препарати обаче лекуват симптомите на алергиите, а не причините за тях, които всъщност се свеждат до нарушения в имунната система. Като странична поява при приемането на антиалергенти се явяват безсънието и повишеното кръвно налягане, докато при приемането на антихистамини последицата е сънливост. Общото при всички тези антиалергенти е, че след известно време престават да действат, а нерядко предизвикват отслабване на имунната система на тялото. Следователно, струва си да се замислим и анализираме своите навици и погрешното си отношение към собственото ни тяло.

Преди всичко, би трябвало да консумираме по възможност колкото е възможно по-малко топлинно обработени храни, тъй като високите температури убиват голяма част от ценните им съставки. Живите храни притежават много по-силни жизнени вибрации. Те спомагат за по-високия ни енергийно-вибрационен потенциал, което означава и за по-силния ни имунитет. Плодовете, зеленчуците и пълноценните житни храни трябва да се консумират във възможно най-естествената им форма.

Тялото трябва да се прочисти от токсините - по възможност с чай Royal, а храненето трябва да се допълва с приемане на чесън, защото е богат на кварцетин, който предотвратява възпалителните процеси. Препоръчва се в организма да се внася и възможно повече витамин С, който е мощен естествен антихистаминик и укрепва имунитета, като не позволява на алергиите да се развиват.

В случая важното е сами да опознаете нуждите на своето тяло. За това ще ви помогне и богатата палитра от RSI продукти, грижещи се за вашето здраве. Никак няма да сбъркате ако решите да пиете капсули витамин А, за да защитите кожата си от алергичните реакции, предизвиквани от слънчевите лъчи. През лятото преустановете приема му, тъй като има възможност от поява на хиперпигментация. Витамин Е също е незаменим за тъканите като антиоксидант и витамин на младостта. Пастилите Алое Вера, Спирулина и Активатор на жизнения тонус в допълнение с Цветен прашец могат да се редуват и комбинират през цялата година, като гаранция за способността на тялото да се бори срещу негативните фактори. Страдащите от алергии не след дълго ще забележат, че интензивността им постепенно намалява, а в един по-продължителен период от време те напълно отшумяват.

Третирайте алергичните промени върху кожата с Млечен конкрет с масло от чаено дърво в комбинация с Млечен конкрет с екстракт от невен. Ако пък вече сте се убедили в качествата на Лосиона за тяло с маслиново масло или на Лосиона за тяло с витамин Е, бихте могли да засилите грижите за тялото като включите и прием на Капсули витамин Е-100, тъй като кожата през този период е твърде нежна и чувствителна.

Така ще дадем възможност на кожата - отвън и отвътре, да понесе по-лесно доста бурните понякога промени от зима към лято, съпъствани от алергии и други подобни проблеми. Обичайте самите себи си, обичайте и уважавайте своето тяло, за да може то да ви отвърне със същото, и за да се насладите без страх на пролетното събуждане на новия живот.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"