Що е то жизнен тонус

жизнен тонусДнес понятието жизнен тонус доста често се употребява в ежедневието, а всичко онова, което се свързва с него са жизнено важни неща. Сред тях са познатите на всички и много характерни витамини.

Самото им название говори, че това са субстанции, които са жизнено важни за функционирането на целия организъм. В речника на чуждите думи понятието витален е обяснено като жизнеспособен, жизнено важен, живителен, животворен, жизнен. А за виталността се казва, че това е жизнената сила, способност, издръжливост, крепкост. В същото време под виталност се подразбира и средната продължителност на живота, предполагаемият срок на живот.

В препаратите на RSI - минерали, витамини, чайове и др., техните компоненти влияят върху нашата виталност, т.е. върху жизнения ни тонус. Това означава, че тези вещества подпомагат доброто функциониране на нашия организъм, помагат ни по-лесно да се справяме с ежедневните психо-физически натоварвания. Почти всеки препарат съдържа вещества, оказващи въздействие върху имунитета, прочистването на организма , защитата срещу действието на свободните радикали. Всички тези свойства са добре дошли за нашето добро здравословно състояние, защото доброто здраве означава качествен и дълъг живот.

Освен разнообразното хранене, заниманията със спорт или някаква друга физическа дейност, препаратите, спадащи към хранителните добавки, т.е. витамините, минералите и баластните вещества подобряват жизнения ни тонус. Добрият жизнен тонус и имунитетът или съпротивителните сили на организма вървят едно с друго, и всички ние трябва да си даваме сметка за това, защото така се подобряват качеството и възможностите за дълъг живот.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"