Витамини А, С и Е - антиоксидантна формула

Състав: Витамин А (бета каротин), Витамин С, Витамин Е

Приложение:
*препарат със силно антиоксидантно действие
*за засилване на имунитета
*при стресови ситуации
*три големи физически натоварвания
*по време на бременност

Препоръчват се:
*при стандартни и повишени психически и физически натоварвания
*повишават силата и трудоспособността
*при редукционни диети
*особено на пушачи
*за предпазване на организма от вредното действие на свободните радикали

Провитамин А - витамин на зрението - подобрява зрението, състоянието на кожата, лигавицата, венците и косата.

Витамин С - витамин на превенцията и защитата - мощен и незаменим за укрепването на отбранителните сили на организма, особено важен за костите, хрущяла, свързващата тъкан и зъбите.

Витамин Е - витамин на жизнеността - най-силният антиоксидант, с широк спектър на действие в организма, заради което е наричан и витамин на плодовитостта, красотата и младостта.
Трите витамина са в малко по-високи количества от препоръчителните дневни дози, за да задоволяват ежедневните нужди на организма и евентуалната липса на провитамин А (бета каротин), витамин С и Е.

Изключителна дневна антиоксидантна формула!
Витаминните капсули АСЕ представляват комплексна и силна антиоксидантна формула, съдържаща естествени антиоксиданти - провитамин А (бета каротин), витамин С и витамин Е. Свободните радикали представляват атоми, йони или молекули с един или повече нечетни електрони, които са нестабилни и силно реактивни. Всеки свободен радикал притежава способността да унищожава ензимите, белтъчините в молекулата или цели клетки. Опасността е още по-голяма, ако свободните радикали участват във верижни реакции: чрез отнемане на съседните електрони се създават хиляди нови свободни радикали. Тези свободни радикали проявяват особен афинитет към увреждането на ДНА и клетъчните мембрани. Промените в техния състав водят до нарушения в жизнено важни функции на клетките и то на най-чувствителните тъкани, каквито са мозъкът, кръвоносните органи, очите.

Източниците на свободни радикали могат да бъдат вътрешни, в рамките на самия метаболизъм, когато организмът е подложен на тежки натоварвания, стрес или например на прекалено богата на мазнини храна. Външните източници са от нашето обкръжение: това са замърсеният въздух или храна, йонизиращите лъчения, някои лекарствени препарати и др.
Приемането на витамини под формата на хранителна добавка може да допринесе изключително много за укрепването на отбранителните сили на организма. Те допълват дневното хранене с провитамин А и го обогатяват с витамините С и Е.

Най-важна роля играят антиоксидантите: бета каротин (провитамин А), витамините С и Е, които са наричани първа отбранителна линия. Те отстъпват на свободните радикали своите електрони, укротяват техния апетит и предотвратяват негативните верижни реакции. Така организмът се предпазва от дегенеративните болести - в противен случай се ускоряват процесите на атеросклероза, канцерогенни заболявания, катаракта, артрит и други хронични болести, ускорява се процесът на стареене. Антиоксидантите винаги се комбинират под формата на коктейл заради синергистичното им действие.

Със сигурност най-силният коктейл от антиоксиданти с естествен произход е комбинацията от витамините А, С и Е, която в препарата на Dr. Forster представлява дневната формула за дългосрочна превенция: на кръвоносната система, храносмилателната система, отделителната система, дихателната система и жлезите. Освен това тази комбинация от витамини се препоръчва при всяко по-голямо физическо натоварване и спортни занимания , редукционни диети, за превенция на злокачествени заболявания, както и в други ситуации, в които е наложително снабдяването на организма с тези витамини. Балансирана антиоксидантна комбинация, която увеличава и балансира енергията, подобрява съпротивителните сили и жизнеността на организма.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"