Мултивитамини - увеличават съпротивителните сили

Състав: витамини от групата В: Никотинамид (ВЗ), Пантотенова киселина (В5), Витамин В6, Витамин В2, Витамин В1, Фолиева киселина (В9), Витамин В12, Биотин (Н) и Витамините Е и С

Приложение:
*за стимулиране на жизнения тонус, трудоспособността и концентрацията
*при бременност и кърмене
*за укрепване на имунитета по време на болест и във възстановителния период /рековалесценция/
*при състояния на обща умора и пренапрежение
*за подобряване състоянието на косата и ноктите
*за подобряване общото здравословно състояние
*укрепват нервната система

Препоръчват се:
*при засилено психо-физическо напрежение
*хронични болести
*в преходни сезони и особено зимния период
*на лица, хранещи се еднообразно и нередовно
*спортуващи лица
*възрастни - особено лица в напреднала възраст
*бизнесмени, младежи, студенти, тъй като активират психо-физическата енергия и способности
*на всички, които желаят да запазят и подобрят своето здраве

Защо да ги ползваме?
*за да увеличим своята трудоспособност и концентрация
*за да отстраним симптомите, проявяващи се при липса на витамини
*стимулират жизнения тонус и вливат енергия

Мултивитамините са съставна част от превенцията
Комплексният витаминен препарат на Dr. Forster мултивитаминни капсули, е с добре балансирана формула, съдържаща необходимото дневно количество витамини, които са важни за функциите на отделните органи. Приемат се под формата на хранителна добавка и в случай на повишени нужди от витамини.

Задоволяването на нуждите на организма от съответните хранителни вещества е предпоставка за дългосрочното опазване на здравето и жизнената енергия. Днес обаче все по-рядко можем да сме сигурни, че внасяме ежедневно в организма си всичко, което му е необходимо. Нутритивните изследвания сочат, че с обичайното ежедневно хранене не могат да се задоволят всички нужди на организма, съответно метаболизма, за да може той да функционира несмущавано.

Фактите говорят, че липсата на витамини е един от рисковите фактори за появата на някои хронични заболявания, каквито са: остеопорозата, болестите на сърдечно¬съдовата система, туморите... Едно изследване под название "Retrospective cohort study" coчи, че ниските концентрации на фолиева киселина директно увеличават риска от болести на сърдечно-съдовата система. Освен това фолиевата киселина играе важна роля за растежа и делението на клетките, развитието на централната нервна система.

Достатъчни са по две капсули дневно от този препарат, за да бъдат предотвратени спонтанните аборти, уврежданията на плацентата, преждевременното раждане и др. Лицата, приемащи продължително време този мултивитаминен препарат, съдържащ фолиева киселина (витамини от групата В) много по-рядко заболяват от тумор на дебелото черво. Други изследвания сочат, че витамин Е оказва много благоприятно въздействие върху белите дробове на пушачите, както и при превенцията на заболявания на простатата.

Лицата, консумиращи големи количества алкохол, унищожават витамините от група В в организма си, така че за тях е особено важно да приемат ежедневно мултивитаминни препарати, за да се предпазят от увреждания на черния дроб и особено на централната нервна система. Препаратът на Dr. Forster съдържа освен витамини от група В и витамините Е и С. Витамин Н или биотин присъства в доза от 150,0 микрограма и е отговорен за качеството на косата и ноктите, намалява болките в мускулите (при уморени мускули), а също така активно предотвратява косопада, облекчава кожните екземи и дерматитите. Витамин С, съдържащ се в този препарат представлява дневната доза, която е важна за антивирусната защита, зарастването на раните, абсорбцията на желязо, развитието и защитата на свързващата тъкан. По време на бременност нуждите от витамин С нарастват с около 15%.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"