Здравословна есен

Здравословна есен Насладете се на даровете на есента
Топлото и слънчево лято полека отстъпва на разкошната есен - пъстроцветния сезон, предлагащ несметно богатство от плодове и зеленчуци, събрали в себе си едни от най-ценните и полезни за човешкия организъм витамини. Те ще са ни повече от необходими в мразовитите зимни дни, когато температурите рязко паднат под нулата.

Макар и желано от всички и пълно с благодат, лятото все пак доста е изтощило нашия организъм и донякъде имунната ни система. За да се възстановим и си набавим необходимата енергия много ще ни помогнат плодовете на есента - едни от най-добрите естествени стимулатори. Със сигурност организмът ни ще се зарадва и на истинската "витаминна бомба", криеща се в много от качествените продукти на RSI, които ще възстановят и подобрят нашия жизнен тонус и ще ни помогнат да се предпазим по-ефикасно от предстоящите настинки и грипни епидемии.

Есента е сезонът, който ни дарява с безценни за нашето здраве плодове, притежаващи силно антиоксидантно действие, така че не е вярно, че единствено през лятото можем да намерим плодовете, които да помогнат на тялото ни да се чувства и изглежда по-добре. Есенните плодове и зеленчуци съдържат много полезни вещества, необходими за ефикасното справяне със свободните радикали, дегенеративните болести и признаците на стареене, както и с нежеланите настинки, ангини и вирусни заболявания.

С помощта на даровете на природата и богатата палитра от продукти на RSI можем с готовност да посрещнем идващите хлади дни. Пъстротата от есенни плодове - ябълки, круши, кестени, мандарини и др. предлага истинско богатство от витамини. В преходния период между лятото и зимата организмът ни силно се нуждае от солидна доза витамини.

Линията продукти Dr. Forster се е погрижила да вземе от природата най-доброто и да го предложи под формата на различни витаминни препарати. Нека да напомним, че всички внесени в организма витамини с плодовете, зеленчуците, пълноценните житни храни и не на последно място - с препаратите на RSI, влияят положително върху човешкото здраве.

Затова нека да си представим есента като една обилна шведска маса, предлагаща разнообразни, пълни с витамини вкусотии, а единственото, което трябва да направите е да посегнете към тях. Защото цялата тази магия от цветове, форми и вкусове е предназначена само и единствено за вас. За да предпазите своя организъм от всички негативни влияния, погрижете се да го снабдите през есенните дни с необходимите му витамини А, В, С, D и Е, които със сигурност ще ви подарят здраве и хубост.


Витамин А
Един от най-добрите витамини, който след изтощителното лято ще възвърне на вашата кожа нейната гладкост и влажност е витамин А, наричан още ретинол. Той регенерира кожата и я предпазва от вредните влияния, като по този начин помага за предотвратяването на преждевременното стареене на кожата. Освен това витамин А оказва положително влияние върху зрението и имунната система. През есента можете да го откриете в тиквата, праза, ябълките, мандарините, крушите, спанака, морковите и червените чушки.
RSI препоръчва от линията Красота отвътре: Капсули бета-каротин, Капсули с витамините А, С и Е, Таблетки мая със селен плюс, Таблетки от А до Z.

Витамин В
Често пъти през есента чувствате, че ви липсва достатъчно енергия и не сте в добро разположение. Ще ви помогне определена доза витамин В. Той бързо ще повдигне нивото на енергия във вашия организъм и ще го стимулира, ще премахне напрежението и укрепи нервната система. Витамин В засилва дееспособността и концентрацията. Също така е чудесна помощ при мигрена, помага на безжизнената коса, изложена на вредни външни влияния, да възвърне своя блясък и сила. Витамин В е незаменим ако желаете кожата ви да бъде чиста и свежа, с младежки вид. На вашата есенна трапеза ще присъства ако консумирате:: гъби, боб, кестени, царевица, праз лук, орехи и лешници.

Витамин С
Този присъстващ в почти всеки плод или зеленчук витамин е сред най-добрите в борбата срещу всички вирусни и бактериални инфекции. Най-често се използва за укрепване на имунната система и при настинки, но е чудесен и за по-бързото изгаряне на мазнините и укрепването на съединителната тъкан. Витамин С предотвратява оксидацията и чисти организма от токсини. Приемът на витамин С помага за по-бързото зарастване на рани. Не на последно място трябва да споменем и антиканцерогенните му свойства. Витамин С е най-мощният антиоксидант, затова е задължителен, особено през идващия зимен сезон. Витамин С се съдържа в много есенни плодове: шипка, киви, лимон, мандарина, портокал, грейпфрут, грозде, круши, броколи, зеле, чушки, спанак, праз лук, патладжан идр.
RSI препоръчва от линията Красота отвътре: Таблетки от А до Z, Витамин С на прах, Капсули мултивитамини, Капсули с витамините А, С и Е, Цинк с витамин С - пастили, Капсули Комбуча с витамините С и Е и провитамин A.

Витамин D
Все по-хладното време навън все по-често ни кара да търсим уюта на своя дом. Но за организма е много важна дневната светлина, за да може да произвежда витамин D, наричан още витамина на слънцето. Като главен пазач на костите, витамин D допринася за здравето и на зъбите, както и за абсорбирането в храносмилателния тракт. Главното му предназначение е да поддържа баланса на калций в организма, а също така и на фосфора, затова е много важен за развитието при децата.
Въпреки че в най-големи количества присъства в яйцата и рибата, в есенните дни витамин D се съдържа в зеленчуците с тъмно зелен цвят: броколи, блитва, спанак, както и в повечето видове ядки: бадеми, лешници, орехи и тиквени семки.
RSI препоръчва от линията Красота отвътре: Таблетки от А до Z, Капсули шийтаке гъба

Витамин Е
Витамин Е, известен още и като токоферол, представлява изключително средство срещу стареене и е отличен антиоксидант. Той предпазва кожата от негативните влияния на свободните радикали, които унищожават клетките. Витамин Е е много необходим през есента и зимата, тъй като изгражда клетките отвътре и предотвратява загубата на влага в кожата. Много е важен за дейността на имунната и ендокринната система, както и за работата на половите жлези. Често се прилага в лечението на различни болести при децата, особено при родените преждевременно. Витамин Е е формулата на вечната младост и през есента може да се набави от зеленчуци като: блитва, спанак, броколи, соя, праз лук, както и от ядките: бадеми, лешници, орехи, слънчогледови семки.
RSI препоръчва от линията Красота отвътре: Капсули витамин Е, Капсули мултивитамини, Капсули с витамините А, С и Е, Таблетки Алое Вера с витамин Е.
RSI препоръчва от линията Красота отвън: Крем за лице с маслиново масло, Крем балсам с витамин Е, Активен крем с Q-10 и масло от върболика, Лосион за тяло с витамин Е, Златно масло.

Погрижете се да пристъпите към предстоящия есенно-зимен период на годината, добре "въоръжени" с всички необходими на организма ви витамини. Както винаги досега, и този път RSI се старае да ви посочи здравословния аспект на есента, затова с предстоящите седмични и месечни акции ще се постарае да ви предложи солидна доза витамини на намалени цени. Нашето тяло е нашият храм - винаги желаем да му поднесем само най-доброто, затова се постарайте да му осигурите и подходящата доза витамини. Бъдете сигурни, че то ще ви бъде благодарно и ще ви отвърне само с добро за всичко, което правите за него.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"