Крем за лице с маслиново масло

Крем за лице с маслиново маслоКожата помни дълго, нека помни само доброто!
Маслиновото масло оказва благотворно въздействие върху тялото, тъй като ценните му съставки, богатството от витамин Е и освежаващите естествени антиоксиданти се грижат по естествен начин за здравето и хубостта на кожата.

Състав: зехтин, жожоба и витамин Е

Маслиново масло (зехтин)
Подхранва и успокоява кожата и предизвиканите от външни влияния раздразнения, укрепва имунитета на кожата, подобрява активацията на другите съставки. Богато на витамините А и Е. Действа благотворно при суха и раздразнена кожа, помага при зарастване на рани и драскотини.

Масло от жожоба
Със своята структура маслото от жожоба създава предпазен "филм" върху кожата. Маслото от жожоба регенерира кожата като и дава необходимата влага и мекота, т.е. основните предпоставки за да бъде красива. Особено е полезно при уморена кожа, както и при грижи за възпалена и раздразнена кожа.

Витамин Е
Естествен антиоксидант, предпазва кожата от свободните радикали, подобрява микроциркулацията и забавя стареенето на кожата.

Маслината - подхранва, гали, успокоява и предпазва!
Става дума за природен продукт, който овлажнява оптимално кожата и я предпазва от негативното влияние на свободните радикали. Забавя процеса на стареене, подобрява микроциркулацията, успокоява кожата и действа противовъзпалително. Кремът успокоява кожните раздразнения, предизвикани от външни влияния и предпазва от изсушаване, съдържа всички необходими естествени съставки, които правят кожата красива и здрава.

*активна защита, хидратиране и регенериране на кожата
*подхранва кожата, придава и влажност и еластичност, освежава я като я прави нежна и мека
*предназначен за грижи за суха и взискателна кожа
*идеална основа за полагане на грим

maslinaМаслината - в служба на здравето и красотата
За значението на маслината са говорили и писали още древногръцките философи, както и много историци и лекари. Хипократ е предписвал зехтиновото масло за повече от 60 болести и здравословни проблеми. Маслината е имала важно значение в живота на античните бойци и спортисти. Преди да излязат на състезания античните спортисти се мажели със зехтиново масло за да бъдат мускулите им по-еластични и готови за физически натоварвания.

Маслините са богат източник на моно ненаситени киселини и на витамин Е. 75 % от мазнините се падат на олеиновата киселина, която намалява нивото на холестерола. Благодарение на стабилността на моно ненаситените мастни киселини, маслините предпазват клетките, особено в комбинация с витамин Е. Благодарение на тяхното взаимодействие рискът от увреждане на клетките, както и от възникване на възпалителни процеси намалява. Предотвратявайки оксидацията на холестерола, маслините осуетяват развитието на сърдечни болести. Освен моно ненаситени мастни киселини и витамин Е маслината съдържа и многобройни активни фитонутриенти (полифенол и флавонид), които също притежават противовъзпалителни свойства. Благодарение на тях се облекчават и намаляват болезнените симптоми при астма, остеоартрит и ревматизъм. Най-големите виновници за появата на тези три заболявания са свободните радикали.

Установено е също така, че витамин Е от маслините може да облекчи "горещите вълни" при жени в менопауза. Благотворното въздействие на маслиновото масло върху човешкото здраве е доказано от редица изследвания, сочещи, че освен вече известните благотворни вещества, то съдържа и някаква неизвестна досега природна смес - от олеоцантали. Самото им название подсказва, че сместа е съставена от алдехиди (ale), които са деривати на масло (oleo), характеризиращо се със специфичен мирис (canth) и проявяващо противовъзпалително действие подобно на ибупрофена, едно от най-често използваните нестероидни лекарствени средства срещу болка.

Най-скъпоценният и най-често използван сок, изцеден от растение - маслиновото масло или зехтинът ("средиземноморското злато") представлява един невероятен продукт с изключителни свойства. Той е идеалната мазнина, защото опазва добрия холестерол (HDL) и намалява лошия холестерол (LDL), тъй като съдържа едва 4-12% поли ненаситени и наситени мастни киселини, водещи до увреждания на кръвоносните съдове. Маслиновото масло е ценна храна, богата на каротин и хлорофил (предотвратяват окисляването на маслото), на лецитин (антиоксидант, активатор на метаболизма, мазнините, захарите и белтъчините) и на есенциалните витамини A, D, К и витамин Е. 

Именно заради тези му качества маслиновото масло е идеално за:
- сърцето и кръвоносните съдове
- предотвратяване на атеросклероза
- подобряване функциите на храносмилателната система
- предотвратяване появата на жлъчни камъни, тъй като е отличен лаксатив
- растежа и развитието на детето
- предотвратяване на остеопорозата
- забавяне на стареенето
- при диабет
- за отстраняване на излишните мазнини
- за мозъчната тъкан
- кожата
- помощ в борбата срещу рака на дебелото черво, простатата, гърдата

Маслината е храна и лекарство, тя ни прави по-силни и здрави. Съвременните изследвания потвърждават онова, което е било известно още на учените в древността. В маслината се крие тайната на здравето и дълголетието.

Маслината - в служба на красотата
Още от времето на Древния Рим зехтиновото масло се е използвало за грижи за тялото. А египетската владетелка Клеопатра се е къпела във вани със зехтиново масло за да запази кожата си вечно млада. Мадам дьо Бари, последната любовница на Луи XV, е използвала маслиненото масло като маска за косата, лицето и врата. Английската кралица Ана поддържала дългата си коса със смес от мед и маслиново масло, за да я запази здрава, гъста и блестяща.

Още от прастари времена се вярва, че маслината допринася за по-бързото обновяване на клетките, възвръща свежестта на кожата и я предпазва от следите на времето. Освен по хранителната си стойност, маслото от маслина е известно като една от най-ценните и ефикасни естествени съставки в козметичните продукти. Именно заради тези му свойства ще го открием в най-различни препарати, грижещи се за хубостта на лицето и тялото - масажни масла, ароматични масла за вани, балсами, сапуни, шампоани и кремове за лице и тяло.

Химичният състав на маслиновото масло го прави подходящ за лица, алергични към субстанции на получени по изкуствен път вещества. Известно е ефикасното му действие при лечението на псориазис, екземи, дерматити и проблеми с подчертано суха кожа. Маслиновото масло предпзва и от вредните UVA лъчи. Въпреки че не притежава SPF, витамин Е и антиоксидантите в неговия състав укрепват кожата и я правят по-отпорна на слънчевите лъчи. Поради високото ниво на стеролини маслиновото масло омекотява кожата и овлажнява горния слой на епидермиса. То помага за зарастването на раните и заличаването на белезите, успокоява и подхранва кожата като я прави по-блестяща. Ситно смлените костилки от маслина се използват за нежен пилинг на кожата, а екстрактът от листата и стимулира регенерацията на клетките.

3 коментара:

  1. БИХТЕ ЛИ НАПИСАЛИ, МОЛЯ, ПЪЛНИЯ СЪСТАВ НА ПРОДУКТА? БЛАГОДАРЯ

    ОтговорИзтриване
  2. Крем за лице с маслиново масло съдържа:
    Aqua,Glyceryl Stearat,Sorbitol,Decil Oleat,Simmondsia Chinensis Oil,Caprylic/ Capric triglyceride,Olea European(Olive)Fruit Oil and Unsaponifiables,Cetearyl Alcohol,PEG-4 Castor Oil,Sodium Cetearil Sulfate,Tocoferyl Acetate,Phenoxyethanol,Methylparaben,Ethylparaben,Propylparaben,Butilparaben,Isobutilparaben,Ammonium Acryloyldimethil-tauate/ VP Copolymer,Parfum

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте, аз ползвам този крем и наистина е много добър.

    ОтговорИзтриване

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"