Агнешко печено в сметанов сос

Продукти (за 6 порции):
0.500 кг агнешко месо без кост, черен пипер, магданоз, 150 г кашкавал, 3 яйца, 1 ч. л. бабина душица, 7-8 главички лук, 7-8 малки доматчета, 200 мл заквасена сметана, 4 с. л. растителна мазнина, сол, подправки по желание

Приготвяне:
Месото се нарязва на кубчета, посолява се и се пържи в леко загрята мазнина в Титановия тиган. Задушава се на средно силен огън като от време на време му се долива вода. Към края се добавят обелените и нарязани на половинки главички лук, доматите и черния пипер. Оставят се да се задушат още пет минути. Съвсем в края поръсете с бабина душица. Така задушеното месо поставете в намазания с мазнина Титанов овален гювеч. В дълбок съд смесете сметаната, яйцата, настъргания кашкавал, нарязания на дребно магданоз и другите подправки по желание, и с така получената кремообразна смес залейте месото и зеленчуците, а след това покрийте съда с огнеупорния капак. Печете в загрята на 200*С фурна около 20 минути (или докато яденето добие златисто жълт цвят). Готовото ястие се сервира топло със салата по ваш избор.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"