1/2 до 1/3 кг навлажнен стар хляб, 85 г сухи и нарязани на ситно плодове, 60 г масло, 60 г захар, 1 яйце, 1 чаена лъжичка канела, смесена с малко настърган мускатов орех, 1 чаена лъжичка настърган на прах джинджифил, 1/2 г чаена лъжичка сода бикарбонат, 3 супени лъжици мляко, 1 супена лъжица плодов сироп.
Приготовяне:
Накиснете стария хляб в студена вода за около 30 минути. После го отцедете добре от водата, намачкайте го с вилица и прибавете към него разтопеното масло, всички сухи съставки, сиропа, яйцето и на края разтворената в мляко сода бикарбонат. Така приготвената смес излейте в овалния гювеч на RSI, поставете капака и печете на фурна в продължение на 1 час на температура 200°С. След това махнете капака и запечете още 5-10 минути, докато порозовее.
0 коментара:
Публикуване на коментар