Грижи за кожата - основи на красотата


Грижи за кожатаСлед лятната почивка, през която ежедневно сме се наслаждавали на морето и слънцето, добре е да продължим интензивно да се грижим за кожата, за да можем да я запазим красива и здрава.

Повторното завръщане към ритъма на ежедневието не ни оставя много време да си мислим за благотворния ефект от отпускането, отмората и спокойния сън върху нашата психика и тяло. А те са толкова важни, защото чрез постигнатото психическо и физическо равновесие възстановяваме нарушения баланс на протока на енергия и течности в нашия организъм. Достатъчната почивка и сън правят тялото отпочинало и бодро, затова общото излъчване на такъв човек е силно позитивно. С освежена душа и тяло се запътваме към нови трудови победи, но най-напред ще трябва да победим негативните ефекти за тялото от излагането на слънце и къпането в солената вода.

Всеки може да направи разлика между прясно набрани и сушени смокини - тя е огромна. Все едно не става дума за един и същ плод. Подобна е и ситуацията с нашата кожа - преди и след излагане на слънце. Качествата и остават, но ги няма предишният цвят и мекота. Независимо колко добре сме предпазвали кожата си, тя все пак е изсушена от слънцето, вследствие на засиленото действие на свободните радикали колагенните структури и еластинът са значително нарушени, а повърхностният слой е удебелен, тъй като ускореното вроговяване на клетките е част от естествения отбранителен процес на кожата.

Как да постъпим? Зарадвайте кожата си с пилинг. Първата и най-често допускана от жените грешка в края на лятото е избягвнето на пилинга, за да може летният слънчев загар върху кожата да се запази възможно най-дълго. Грешка! Необходим е основен пилинг, който да отстрани излишните отмрели клетки върху повърхностния слой на кожата и възвърне равномерната и гладкост, мекота и еластичност. Когато този удебелен слой се премахне, по-дълбоките слоеве на епидермиса ще започнат да се възобновяват и по-лесно ще приемат през повърхността на кожата активните съставки от препаратите, с които я подхранваме.

Това в еднаква степен се отнася за кожата на лицето и тялото. С помощта на Akwa кърпа и в комбинация с Кралска вана можем да си направим лек и изключително ефикасен пилинг на цялото тяло. Тигрово масло, розмарин, лавандула, евкалипт, чаено дърво, всички тези билки допълнително стимулират циркулацията и допринасят за тургура на кожата, изхвърляйки токсините от тялото.

Крем жожоба за тяло в комбинация с Лосион за тяло с маслиново масло със сигурност ще запази за по-дълго уханието на море върху вашата кожа. След като сте направили пилинга и взели душ, ще трябва да подхраните кожата на тялото с подходящите продукти на RSI, които ще запазят за по-дълго слънчевия и загар, без да я правят да изглежда сбръчкана и изсушена като "суха смокиня".

След пилинга на лицето и лекия отпускащ масаж, нахранете кожата с Крем за лице с маслиново масло. Независимо от типа кожа, в края на лятото лицето се нуждае от интензивно хидратиране, а благодарение на формулата на този крем лицето ви ще си възвърне изгубената влага и свежест. Нанасяйте го свободно по няколко пъти на ден. Лицето ви само ще подскаже нуждата от това.

Вслушайте се и в своето тяло! То най-добре знае какво му е необходимо. Избягвайте тежките гримове! Достатъчно е само леко да подчертаете контурите на лицето, защото слънчевият загар е чудесна украса сам по себе си. И все пак, искрената и топла усмивка е най-прекрасният детайл, подобряващ външността на всекиго. Освен това да не забравяме, че всяка усмивка удължава младостта и предпазва здравето. Докато развълнувано споделяте със своите приятели летните си спомени, не забравяйте да им сервирате чаша студен Чай Биоцел, защото истинската хубост извира от дълбините на човешката същност.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"