Развийте навика да действате


1. Бъдете предприемчиви. Бъдете човек на действието.
2. Не чакайте най-благоприятния момент. Така или иначе, няма да го дочакате. Очаквайте препятствия и трудности, но ги решавайте когато се сблъскате с тях.
3. Запомнете, че идеите сами по себе си не донасят успеха. Идеите добиват ценност само ако ги реализирате.
4. С действията си победете страха и наберете самочувствие. Направете онова, от което винаги сте се страхували и страхът ще изчезне. Опитайте и ще се уверите сами.
5. Задействайте механиката на ума си. Не чакайте духът ви да ви задвижи. Предприемете нещо, заемете се с работа и тогава духът ви ще се задейства.
6. Размишлявайте в рамките на настоящето, на сега и днес. Думи като утре, следващата седмица, по-късно и др. са синоним за думата на неуспеха - никога. Бъдете човекът, който се заема с нещо веднага.
7. Хвърлете се на работа - на момента. Не губете време за подготовка. Просто започнете.
8. Поемете инициативата. Бъдете пионер. Осмелете се да предприемете необходимото. Бъдете доброволец. Проявете своите способности и амбиции.

Дайте газ и потегляйте!
(Д-р Дейвид Дж. Шварц: Магията да мислиш на едро)


Когато една врата на щастието се затвори, ще се отвори друга. Често пъти обаче ние толкова дълго гледаме в тази затворена врата, че изобщо не забелязваме онази другата, която се е разтворила пред нас.
Хелън Келер

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"