Колекция Royal Baths


За здраве, релаксация и истинско наслаждение

Растителни препарати на базата на етерични масла за къпане Royal Celulitol Bath, Royal Relaxing Bath, Royal Tiger Bath

Съдържат биологично активни вещества и ценни, чисти етерични масла, които са напълно неутрални и не раздразват кожата. Отличават се с подчертани регенериращи и ободряващи свойства с насочено действие, което стимулира и активира кръвната циркулация на кожата, като по този начин витализира и останалите органи. Препаратите запазват естествения защитен филм на кожата, обновяват я със защитни субстанции - действат активно върху кожата, а чрез нея и върху останалите органи. Подхранват кожата и я правят кадифено мека.

Забележка: Топли вани с температура на водата 35°С не се препоръчват на сърдечно болни и лица с разширени вени. При всички останали случаи водата не би трябвало да е по-топла от 38°С, а ваната не би трябвало да трае повече от 30 минути.

Препоръки при употреба: За една вана достатъчно е във водата да се излее една мерителна капачка от шишето, съдържащо концентрат за вана. При вани за освежаване е достатъчна и половин капачка (5-10 мл), която трябва да се разбърка добре във водата. Количество от 250 мл е достатъчно за 12 вани. Всеки от концентратите за вана от колекцията може да се използва като душ гел.
Препоръчва се ваните да се използват в комбинация със съответния препарат от колекцията на RSI Royal Care: Relaxin, Тигрово масло и Celulitol.

Релаксация и грижи във ваната – здраве от водата
Вднешно време, когато забързаният ритъм на живот ни оставя все по-малко време за себе си, това да изглеждаш естествено, да си здрав, красив и спокоен е истинско изкуство. Предлагаме ви едно просто решение - топлата вода и къпането. Ако смятате, че къпането е обикновено измиване на тялото, грешите. Къпането е изкуство, с което са се занимавали и за което са писали още в античните времена, а много древни култури са го използвали като отпускащ ритуал, носещ наслаждение и отмора. Да потънеш в топлата и ароматна вода на дълбоката вана е едно от най-здравословните преживявания. Това са миговете, които отпускат тялото и духа, карат ни да забравим за стреса и ежедневното напрежение.

Какво означава къпането? Удоволствие за тялото и душата
Да потънеш в топлата и ароматна вода, далеч от всичко, което ни натоварва и напряга, да намериш отмора за тялото и духа си, да ги направиш здрави и красиви - ето това е къпането. Организмът веднага реагира положително - дишането става по-равномерно и дълбоко, мускулите се отпускат, струва ти се, че си изпаднал в безтегловност. Цялото тяло поема повече кислород, подобряват се циркулацията и обмяната на веществата. Топлата вана отпуска цялото тяло, оказва положително влияние върху психиката. Тя създава на нашето тяло приятното чувство, познато му още от най-ранното детство, от времето когато още сме били в майчината утроба. Това отпускане на тялото прогонва всяка негативна емоция, гняв или страх, така че топлата вана представлява и пълно психическо разтоварване.

Грижи за кожата
Топлата вана се грижи за кожата и по-доброто и почистване. Отстраняването на вроговените клетки от повърхността на кожата, отварянето на порите и изхвърлянето на вредните вещества допринася за основното почистване на кожата, като същевременно позволява разтворените във водата хранителни и полезни вещества, съдържащи се в препарата за вана да попият в кожата. Затова трябва внимателно да го подберем - той ще възвърне еластичността и влагата на кожата, ще я успокои, ще помогне за отстраняването на вроговените клетки, ще подейства ободряващо и стимулиращо. Така ще ви помогне да бъдете по-свежи, по-естествени и повече от всичко - по-здрави.

Правилното къпане – терапия в собствената баня
Водата и къпането са тясно свързани с релаксацията и наслаждението, затова не е чудно, че мнозина от нас предпочитат да прекарат голяма част от свободното си време в банята. Това е мястото, в което можем да се посветим изцяло на себе си, забравяйки за всички проблеми. Затова то е изключително важен ритуал.

Ако искате да се отпуснете във ваната, добре е да си създадете подходящата атмосфера. При това не бива да забравяте някои златни правила. За да се почувствате наистина добре, не бива да се храните непосредствено преди къпане, тъй като може да почувствате гадене и затруднено дишане. Не бива да сте пили алкохол, тъй като топлата вода и алкохолът разширяват кръвоносните съдове. Идеалната температура на водата във ваната съответства на тази на тялото, т.е. между 36° и 38°С, а по-топлата вода има по-голям отпускащ ефект: кръвоносните съдове се разширяват, кръвното налягане пада, човек започва да се усеща уморен и сънен. Затова ако вечер се нуждаете от отпускане след напрегнатата работа през деня, топлата вода (38°С) ще ви приспи. Обратно на това, сутрин се нуждаете от разбуждане, а подходящата температура за това са 30° С. По време на летните горещини хладката вода между 24° С и 29° С ще ви освежи за дълго време. Много важен момент при къпането е неговото времетраене. Както и при много други неща в живота, трябва да го прекъснем когато ни е най-хубаво. Запомнете: можете да се наслаждавате на ваната максимум 20 минути, без това да се отрази зле на вашата кожа. Останете ли по-дълго, кожата губи защитния си слой и се изсушава, което застрашава защитната и функция. Идеалното времетраене на една вана е между 10 и 15 минути, а на седмица трябва да се задоволим с една до две вани.

Предстои ви да изберете подходящата за вас вана, естествено, в зависимост от типа на вашата кожа и нуждите на вашия организъм. Продуктите от вълшебния свят на билковата аптека на RSI ще ви накарат да се почувствате като крале благодарение на невероятния ефект на топлата и ароматна билкова вана.

relaxinRoyal Relaxing Bath - Кралска релаксираща вана
Става дума за истински пенлив елексир за къпане на базата на Relaxin, представляващ смес от етерични масла - лавандула, мускатов орех, лимонова трева, лимон и индийска маточина.
лавандула - отпуска, успокоява, укрепва и балансира духа
мускатов орех - стимулиращо, ароматично действие
лимонова трева - действа изключително освежаващо и засилва концентрацията
лимон - освежава, почиства кожата, стимулира и дезодорира
индийска маточина - действа успокояващо и укрепващо във всяко отношение
Royal Relaxing Bath е идеална при безсъние, нервно напрежение, дискомфорт и други състояния, предизвикани от стрес. Притежава успокояващо и отпускащо действие, и същевременно стимулира, повдига душевния тонус и жизнената енергия. Препоръчва се да се прилага като отпускаща или неутрална вана, което означава, че идеалната температура на водата трябва да е между 29-34°С, за да спадне напрежението в тялото, да се прояви тонизиращото и стимулиращото и действие. Практикува се 1-2 пъти седмично (според нуждите и по-често), с продължителност 15-20 минути. През лятото може да се прилага като освежаваща вана, а идеалната температура за нея е 18-2°С.

целулитолRoyal Сelulitol Вath - Кралска антицелулитна вана
Става дума за пенлив елексир за къпане на базата на Celulitol, представляващ смес от етерични масла - канела, кипарис, грейпфрут, гераниум и анасон.
канела - затопля и стимулира, действа дезинфекциращо и подпомага отделянето на излишната вода от организма
кипарис - ободрява и тонизира, освежава мазната и чувствителна кожа, както и склонни към изпотяване стъпала
грейпфрут - освежава и стимулира с чудесния си свеж аромат
гераниум - отпуска, обновява, допринася за душевното и физическото равновесие, отлично се грижи за всички типове кожа
анасон - освежаващо и отпускащо действие
Royal Сelulitol Вath е идеална за антицелулитни процедури - подпомага и допринася за кръвната циркулация и обмена на вещества в кожата. Резултатът от това действие е намаляването на целулитните "възглавнички" (подкожните мастни натрупвания, подобни на портокалова кора, появяващи се върху различни участъци на тялото), интензивното отделяне на излишната вода и насъбраните токсини от организма. Топлата вода отваря порите и улеснява абсорбирането на активните вещества, съдържащи се в етеричните масла, така че идеалната температура за тази вана е между 30-34°С. Добре е да я приготвите като седяща вана, т.е. да напълните ваната до половина. Препоръчва се по време на ваната да се изпълняват антицелулитни упражнения или процедури, самомасаж (или хидромасаж), а след приключването и (времетраенето и е около 15 минути) критичните зони на тялото се масажират с Celulitol (продължителност на масажа 20 мин.). Препоръчва се цялата процедура да се повтаря 3-4 пъти в седмицата, а когато е необходимо и по-често (при по-продължителни курсове).

тигрова ванаRoyal Tiger Bath - Кралска тигрова вана
Става дума за пенлив елексир за къпане на базата на Тигрово масло, което представлява смес от етерични масла - розмарин, лавандула, евкалипт, чаено дърво и американски бръшлян.
розмарин - подпомага и усилва циркулацията, съживява и освежава уморените крайници и мускулите, помага за концентрацията, усилва целия организъм
лавандула - отпуска, успокоява, укрепва и балансира духа
чаено дърво - притежава подчертан ароматерапевтичен ефект, подпомага предотвратяването на развитието на вредни микроорганизми, действа облекчаващо и успокояващо върху различните възпалителни промени по кожата, подпомага възстановяването на увредената кожа
американски бръшлян - действа освежаващо, подпомага облекчаването на различни възпалителни процеси
Тигровата вана действа освежаващо върху уморените крайници и болезнените мускули и стави (след спортни занимания). Подпомага облекчаването на ревматичните болки и е особено полезна в сезона на настинки и грип, тъй като укрепва, освежава чудесно, дезодорира и отпуска. Приготвя се като топла вана, идеалната температура е между Зб-38°С, усилва дейността на потните жлези, затова ако сте настинали или сте хванали грип, добре е веднага да се отправите към леглото и да се изпотите. Топлата вана ускорява сърдечната дейност, задълбочава дишането (не се препоръчва на сърдечно болни, хипертоници и хора с разширени вени), така че времетраенето и трябва да бъде около 10-15 мин. Трябва да се има предвид, че топлите вани изсушават кожата и не бива да се прилагат твърде често. Royal Tiger Bath може да се приготви и като неутрална вана с температура на водата 29-34°С. Практикува се 1-2 пъти седмично, а когато е необходимо и по-често.

Колекция Royal Baths – душ-гелове
Отпускащите и витализиращи вани - Royal Baths, действат стимулиращо и при вземане на душ, в комбинация с живителната сила на водните струи. Ако желаете да се "енергизирате", използвайте една от посочените по-горе вани като душ-гел. Ароматичния душ е в основата на разбуждащата процедура повече от всеки друг терапевтичен метод, тъй като течащата вода съживява целия организъм. Просто изберете подходящата течност за вана, капнете от нея 2-3 капки върху гъбата за баня или върху памучна ръкавица и докато стоите под душа енергично разтрийте цялото тяло (в продължение на 5 до 10 минути). Relaxing Bath се препоръчва за сутрешни процедури, Tiger Bath - след физически натоварвания, а Celulitol Bath при редовни антицелулитни процедури.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"