Стъпки до успеха


1. Бъди мечтател - запитай се: "Какъв бих желал да бъде животът ми ако всичко беше така, както искам да бъде?" Повечето хора или изобщо не мечтаят, или пък мечтите им не са достатъчно големи.
2. Учи се от когото трябва - Повечето хора се провалят в живота защото отхвърлят препоръките на професионалистите, но приемат ласкателствата на невежите.
3. Вярвай в себе си - Самочувствието е не само здравословно. То е и заразно. Първата крачка към това, другите да ти вярват, е сам да повярваш в себе си.
4. Научи се да планираш - Човек, който знае накъде върви и вярва, че може да стигне там, за където е тръгнал, ще съумее да открие хората, които да му помогнат и подходящите методи за осъществяването на всяка достойна цел.
5. Научи се да работиш - Успехът се постига с тежък труд. Именно затова малко хора го постигат. Повечето предпочитат да спят, отколкото да работят.
Мечтай, учи, вярвай, планирай, работи и светът ще бъде твой, защото единствените ограничения, които могат да те спрат в живота ти са тези, които сам си си наложил.

Успехът не е случаен. Успехът е състояние на ума. Ако желаете да успеете, най-напред започнете да възприемате себе си като успешен човек.
(Д-р Джойс Брадърс)

Целите приличат на маяк в тъмнината. Сочат ни пътя.
(неизвестен автор)

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"