Продукти (за 4 порции):
300 г гъби (печурки, пачи крак, кладница), 1 глава лук, 70 г сметана, 1 с.л. масло, 1 ч.л. брашно, 1 л вода, щипка сол, щипка чер пипер, нарязан на дребно магданоз
Гъбите се почистват, измиват и нарязват на ленти.
Налейте 1 с.л. олио в титановия тиган, добавете малко масло и нарязания на дребно лук докато порозовее. Добавете и гъбите и задушавайте докато течността се изпари. Прибавете брашното, разбъркайте и сипете водата. Готви се на слаб огън до омекване на гъбите. На края добавете сметаната, посолете и добавете пипер по желание. Сервирайте поръсени с магданоз.
0 коментара:
Публикуване на коментар