Пикантни пуешки пържоли


Продукти (за 4 порции):

600 г пуешко филе, 2 с.л. зехтин, 4-6 филийки тънко нарязан бекон (15 г), 200 г кладници, 50 мл бяло вино, подправки.
Приготвяне:
Нарежете пуешкото филе на пържоли и ги начукайте през прозрачно фолио. В малък съд смесете зехтина с мента, босилек, лимонов сок и вегета. Разбъркайте добре и намажете с тази смес пържолите от двете страни. Навийте пържолите на руло и завийте всяка от тях във филийка бекон. Прикрепете ги в края с клечки за зъби. Измийте гъбите и ги нарежете на едро, а нахута (който сте накиснали от предишния ден) сварете. Така приготвените пържоли пържете в загрята мазнина в титановия тиган. Добавете гъбите и продължете да задушавате докато гъбите и месото омекнат. Към края сипете виното и нишестето, размесено в около 50 мл вода. Пюрирайте сварения нахут във водата, в която се е варил. Прибавете към пюрето зехтин, ким, пипер, вегета и лимонов сок. Разбъркайте и изчакайте да заври. Сервирайте готовите пуешки пържоли със сос и с гарнитура - пюре от нахут и зелена салата.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"