Рагу от печурки и гъби Шийтаке


Необходими продукти:

400 г печурки, 100 г гъби Шийтаке, 1 глава лук, 50 мл зехтин екстра върджин, джинджифил, сол, пипер, чушки, майоран, зеленчукова основа, 50 мл бяло вино, 250 г сметана, магданоз, 2 скилидки чесън
Приготвяне:
Измийте печурките и гъбите шийтаке под струя течаща вода. Отцедете ги и ги подсушете върху кухненска кърпа. Нарежете лука на дребно. Сипете зехтина в титановия тиган, прибавете ситно нарязания лук и го задушете леко. Прибавете нарязаните на лентички гъби и задушавайте около 10-15 минути. Посолете, прибавете черния пипер, джинджифила, чесъна, чушките и майорана. Залейте със зеленчуковата основа и бялото вино и оставете да заври. Добавете сметаната и свалете от огъня. Отделно запържете ориза с малко зехтин в титановия тиган и прибавете двойно количество вода. Оставете го да къкри около 20 минути в покрития с капак тиган (вентилът на капака да остане полуотворен). На края посолете и добавете бучка масло. Сервирайте ориза към рагуто от гъби, което сте поставили върху същата, предварително подгрята чиния.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"