Погрижете се за тялото си през студените зимни дни


Студеното и ветровито зимно време оказва вредно влияние върху кожата, затова е необходимо да полагаме съответните грижи, за да я запазим красива и здрава. През зимата се забавя функционирането на мастните жлези, намалява отделянето на себум и хидролипидният филм върху кожата изтънява, тя се изсушава, раздразнява, започва да се бели. За да може кожата и през зимата да запази своята свежест и мекота, необходими са ежедневни грижи. Този период на годината, който ни кара да прекарваме по-дълго време вкъщи, е добре дошъл, за да посветим повече внимание на себе си и да поработим върху външния си вид. За начало се заемете с физически упражнения. Постарайте се да се изпотите докато ги изпълнявате, за да отпушите порите на кожата, която е най-големият човешки орган, т.нар. трети бъбрек. Така тялото ви ще изхвърли максимално количество токсини. А след физическите упражнения ще ви бъде добре дошла и една уханна вана.

I стъпка
Ароматизираща вана
Превърнете в забавление приготвянето на ароматизираща вана.
Вземете 150 г едра морска сол и капнете върху нея 10 капки Релаксин или Тигрово масло. В случай, че имате проблеми с целулита, капнете 20 капки Целулитол, а при проблеми с акне - 20 капки Акнопур. След това хомогенизирайте солта с накапаните върху нея ароматизиращи лековити капки и разтворете в 1 л чай Royal Tea. Всичко заедно изсипете във ваната, която предварително сте напълнили с топла вода. Така ще получите ефекта "Мъртво море", което е прочуто с лековитите си соли. Солта е естествен елемент, който извлича от тялото всякакви замърсявания, а приготвената по описания начин вана действа отпускащо, така че ефектът от нея ще е максимален. В така приготвената вана може да добавите по няколко капки Royal Relaxing, Royal Сelulitol или Royal Tiger Bath, за да получите максимален ефект. В самия край на релаксиращата процедура разтъркайте тялото си с Akwa ръкавица, за да свалите всички мъртви клетки от повърхността на кожата. При хора с по-мазен тип кожа, склонна към вроговявания, преди почистването с Akwa ръкавица може да се направи пилинг на тялото.

II стъпка
Пилинг на тялото
Ще си направите подходяща смес за пилинг, ако стриете 2 таблетки Мая със селен плюс, 1 капсула Спирулина и 1 таблетка Черно грозде. Прибавете към сместа и няколко капки Royal Tiger Bath и разтъркайте с нея тялото си, за да премахнете всички вроговявания по кожата.

III стъпка
Автомасаж на тялото
Преди да пристъпите към нанасянето на финалните продукти, добре би било да си направите масаж. Не е задължително този автомасаж да е същия, който правят и професионалните масажисти, това даже е невъзможно. Но автомасажът също може да е много ефикасен, ако се съблюдават определени правила. Първото правило е масажиращите движения да започват от края на крайниците към средата на тялото, като следват строежа на мускулите. Обработвайте зоните около кръвоносните съдове с по-леки и нежни движения, а местата с подчертани целулитни натрупвания - с по-енергични кръгообразни движения.

Преди самия масаж подгответе тялото си така, че ръцете ви да се плъзгат по него. В случай че имате проблеми с ишиаса, много полезно ще бъде ако комбинирате по няколко капки Масло 110 билки и Тигрово масло със Златно масло, Балсам от див кестен и малко количество Драконова мас и Аляска гел. Така ще получите наистина уникална и изключително ефикасна смес, подходяща не само за автомасаж, но и за третиране на болезнени участъци по тялото. Истината е, че продуктите на RSI откриват пред нас почти неограничени възможности за тяхното приложение. Ако желаем да концентрираме върху борбата с целулита, като основа бихме могли да използваме Златното масло, което е много меко и подходящо,особено в комбинация с Целулитол. За хората без някакви особени здравословни проблеми този масаж може да бъде още по-ефикасен ако се комбинира с 1 ч. л. гел Алое Вера и Златно масло. Така ще подобрим кръвоснабдяването на кожата и нейния тонус. С по-енергични масажиращи движения втрийте сместа в кожата на цялото тяло, след което трябва да пристъпите към заключителната част от процедурата. Когато става дума за кожни участъци, засегнати от т. нар. "портокалова кора", те трябва да се третират с енергични кръгообразни движения, за да може целулитната тъкан да бъде разградена. Болезнените ишиасни зони и възпалените мускули се масажират, докато не почувстваме отпускащ ефект и намаляване на болката.

Така ще съживите тъканта, ще намалите напрежението в тялото и ще подпомогнете изхвърлянето на максимално количество токсини. Всички те са предвестници на множество болести и причиняват преждевременно стареене на клетките на организма. За да можем да забавим поне до някъде този процес и да запазим нашето здраве, желателно е по-често да намираме време за себе си, за своето здраве и външен вид.

След масажа и миговете, в които ще имаме възможност да опознаем и обикнем своето тяло, трябва да финализираме грижите с подхранваща кожата процедура, със съответните козметични препарати.

IV крачка
Заключителни грижи за тялото
Докато при масажа използваме като основа някое масло, за подхранващата процедура подходяща основа са различните млека, лосиони и кремове. Изборът е наистина богат - крем Жожоба за тяло, Балсам за тяло с маслиново масло, Лосион за тяло с витамин Е. Който и от тях да изберете, няма да сбъркате. Защото те са висококачествени, чудесно разработени продукти. И понеже винаги има по-добро от доброто, те също могат да бъдат допълнително обогатени. Ако кожата ви е от смесен типили по-мазна, в избрания от вас продукт добавете няколко капки Акнопур, както и малко количество Масло от чаено дърво. А пък за кожа, която е суха и склонна към отпускане, може да увеличите ефекта от препарата като добавите към него съдържанието на 1 капсула витамин Е и капсула Q-10, както и малко количество Масло от невен. В случай,че имате проблеми с мастопатия или някакви други подобни оплаквания, използвайте редовно Масло от невен, като масажирате гърдите с леки кръгообразни движения. Резултатите ще ви изненадат приятно.

И на края, недейте да си намирате оправдания, като например липсата на време, за да се погрижите - стъпка по стъпка за своето тяло. RSI ви предлага чудесна възможност да се погрижите за себе си, защото го заслужавате!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"