Поддържаната коса - израз на здраве и красота


здрава и красива косаПовечето от нас знаят историята на Самсон и Далила, в която останал без косата си, Самсон изгубва и своята сила, а на края бива поразен от своите врагове. Може би на мнозина е позната и приказката за малката Матовилка, която с дългата си и силна коса успяла да се пребори за дългоочакваната любов. Има още много подобни приказки, както и действителни случаи, доказващи силата на косата. Безспорен факт е обаче, че много световно известни хора и мъдреци, белязали човешката история, са имали дълга и впечатляваща коса. В хода на времето и с развитието на цивилизацията възниквали много и различни моди, нови тенденции, така че доста неща са се променили и по отношение поддръжката на косата и скалпа. Но освен следването на модните течения, фризирането, ондулирането, оцветяването и сушенето на косата, все пак най-важният елемент си остава поддържането на косата. Днес, потънали в „дебрите” от козметични продукти, често пъти трудно се справяме с избора на най-подходящия препарат за нас.

Неотдавна разнообразната палитра от продукти на RSI се обогати с още един – с доказано висококачествения Билков шампоан Кралска орхидея. Този продукт предлага на косата ни много повече от обикновените шампоани. Съставът му представлява комбинация от компоненти за грижа и лечение на косата и фоликулите на косъма и същевременно допълнителна процедура, имаща за цел пълноценното подхранване на косъма. Действието на препарата започва от микроциркулацията на скалпа. Шампоанът Кралска Орхидея разширява и ускорява метаболизма на капилярната система на скалпа, което засилва обмена на веществата. Така фоликулите се хранят по-качествено. Съставката от див кестен съдържа вещества, омекотяващи стените на кръвоносните съдове и капилярите и стимулиращи циркулацията. Брезата стимулира отделителната система, така че натрупаните вредни вещества се отделят по-бързо от подкожната тъкан като освобождават място за притока на хранителни вещества. Същевременно на повърхността този изключителен продукт отстранява всички вроговявания върху кожата на главата, т.е. пърхота, като позволява на кожата да диша по-добре.

Положителният ефект при по-продължително ползване на този шампоан се проявява и в намаления косопад и засиления растеж на косата. Копривата е неприятен бурен в природата, но в този шампоан представлява истински мехлем за косата. Тя съдържа целия спектър от минерали, като е особено богата на желязо, както и на витамините А, С и К, а сама по себе си е диуретик. Копривата подпомага циркулацията, укрепва и стимулира
нервните окончания и същевременно подхранва скалпа и обновява фоликулите на косъма. Шампоанът Кралска Орхидея съдържа и розмарин, който е антиоксидант и като такъв действа ревитализиращо върху всички тъкани. Розмаринът изчиства наслоения пърхот, подхранва структурата на косъма, увеличава блясъка, особено на изтощената от боядисване коса, както и живота на косъма. Притежава антисептичен ефект, регулира омазняването, както на сухата, така и на мазната коса, постигайки желаното равновесие. Столистникът и екстрактът от конска опашка действат успокояващо и оказват благоприятен ефект върху скалпа и цялата нервна система.

Шампоанът е предназначен за миене на косата, но за постигане на по-голям ефект може да се използва и като маска за коса. За тази цел когато го нанасяте върху косата не бързайте да го отмивате веднага, а го задръжте в продължение на 5-10 минути. Още след първото измиване ще забележите как косата ви е увеличила обема си и е станала по-блестяща.

За останалите резултати е необходима повече упоритост, тъй като ревитализиращият ефект на препаратите за коса се проявява постепенно. След неколкократно миене със сигурност ще забележите, че косопадът ви е намалял, а пърхотът ви е станал незабележим.
Ще почувствате, че раздразнената кожа на главата се е успокоила. И на края – опияняващият и екзотичен аромат на орхидея придава на този препарат особена нотка на наслада и пълнота, а разкошната блестяща коса още дълго след миенето ухае неповторимо.

Много често определени проблеми с косата, особено косопадът, се свързват индиректно със стреса. В този случай шампоанът е помощно средство за решаването на този проблем. Желателно е да си направите изследване на косъма и скалпа, за да се установят всички недостатъци и аномалии във вашия организъм. Изследването би ни помогнало да открием кои са евентуалните дефицитни елементи или огнища на възпаление. Широката палитра от висококачествени RSI продукти със сигурност ще допринесе за подобряването на общото състояние на нашия организъм и за това нашето тяло и коса да бъдат здрави и красиви.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"