Здравите крака са хубави крака


Ефикасна природна помощ за болезнени и отекли крака под формата на Гел за крака и вени, съдържащ екстракт от див кестен и лозови листа от аптеката на Dr. Förster.

Причините за лошата венозна циркулация могат да бъдат различни. Най-често става дума за вродена предразположеност, но от друга страна и самият начин на живот може да допринесе за появата на заболяването. Продължителното стоене или седене с времето също може да доведе до увреждане на вените. При движение мускулите на краката помагат и ускоряват протока на кръв от краката до сърцето. Ако обаче останем в обездвижено положение, вените стават все по-напрегнати. Седенето увеличава венозното налягане, стените на вените се издуват, венозната циркулация се забавя, вените се разширяват... Прекомерното телесно тегло и натрупването на мастна тъкан също затрудняват протока на кръв във вените.

Гелът за крака и вени на Dr. Förster е предназначен предимно за отпускане и стабилизиране на застрашената венозна тъкан. Той притежава благотворен отпускащ и регенериращ ефект. Действа благоприятно върху отпускането на мускулите. Най-често този проблем е свързан с краката, но не винаги, тъй като кръвоносната система е разклонена по цялото тяло, така че можем да го използваме и при проблеми с врата, например. В този случай освен лечебния ефект върху кръвоносната система ще почувстваме и отпускащ ефект. С отпускането на вратните мускули и ревитализирането на кръвоносната система, обменът на веществата в главата и скалпа постепенно ще се подобрява. При хора с чувствителна кръвоносна система, или страдащи от задържане на течност в краката, този препарат е идеалното средство за превантивни грижи.

Гелът има изключително приятен аромат, лесно се нанася и е много ефикасен. В случай обаче че не става дума за остър проблем, а за оплакване, което вече е било медицински третирано, тогава гелът може да послужи като допълнение към вече използваните медицински процедури. Гелът за крака и вени е богат на екстракт от див кестен, който е доказал своята ефективност при лечението на разширени вени при 13 клинични изследвания. Танинът, заедно с другите субстанции укрепва и затяга венозната тъкан и действа успокояващо върху възпалителните процеси. Гелът съдържа балансирано количество от други важни за овлажняването и еластичността на венозната тъкан елементи, което допринася за цялостния му ревитализиращ ефект, като същевременно леко дренира лимфния проток. Поради мекия му ефект гелът може да се използва и при бременност. Подходящ е и за лица, страдащи от хемороиди.

Освежаващият му аромат отпуска и успокоява, а екстрактът от див кестен действа стягащо върху разширените вени. Приложението му е много широко – от стъпалата та до врата. С леки масажиращи движения гелът се втрива в болезнения участък, като първоначално предизвиква чувство на отпускане и охлаждане, а когато попие напълно в кожата – леко обезболяващо действие.

Няма никакви ограничения по отношение на това колко пъти на ден може да се използва, по простата причина че не притежава никакъв негативен ефект. Отпуснете се безгрижно и почувствайте благотворното му действие. Летните горещини крият и опасности – преди всичко за нашата кожа, а след това и за кръвоносната система. Ако третираме превантивно застрашените участъци по тялото, можем да намалим риска от възникване на проблеми, а ако разглеждаме нещата в по-дългосрочна перспектива, облекчаваме работата на сърцето. В нашето тяло всички органи са взаимосвързани и работят в хармония. Нашата задача е да се стараем да опазим тази хармония за да подобрим качеството на нашия живот.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"