Цинк с витамин С

Цинк с витамин ССъстав: цинк, Витамин С


Предназначение:
  • за превенция на грип и настинки
  • за укрепване на имунитета
  • при вземане на антибиотици (антибиотерапия)
  • в период на възстановяване след болест
  • при повишена температура
  • при стрес - психически, оксидационен, метаболичен
  • при ПМС, защита за гърдата
  • защита тъканта на простатата
  • защита на кожата (колаген)
  • за по-бързо зарастване на рани
  • след вадене на зъби, за зарастване на раната
  • при неприятен дъх в устата
  • за защита на храносмилателния тракт
  • антиоксидантно действие
  • при вземане на орални контрацептиви
  • при повишена температура
  • при бенигно увеличение /аденом на простатата
Препоръчва се на:
  • юноши
  • възрастни хора
  • бременни, жени в менопауза (климактериум)
  • спортисти, диабетици
  • лица, изложени на стрес
  • активни и пасивни пушачи
  • при предоперативни и следоперативни състояния
Забележка: Необходимо е да се придържате към препоръчаните дневни дози. Да се държи далече от деца. Хранителната добавка не е заместител на балансираното хранене.

Вкусна, освежаваща хранителна добавка с аромат на ябълка
Пастилите цинк с витамин С са идеална комбинация от минерали и витамини, които тясно си взаимодействат и подпомагат запазването на равновесието в организма и на жизнено важните му функции.

Трябва да се има предвид, че абсорбцията на тези два изключително важни антиоксиданти става още в устната кухина, а нататък тяхната дистрибуция в организма е бърза и без загуби, което ги прави изключително ефикасни.

Споменахме, че предпазното - протективно действие на цинка и витамин С започва в устната кухина, която е входната врата за редица вируси и бактерии. Така че укрепвайки отбранителните сили на входа на инфекциите, засилваме съпротивителните сили на целия организъм. Така устната кухина става естествено защитена, започвайки от нейната лигавица, директно са защитени и укрепени и венците, а по този начин и самите зъби. Абсорбирайки се чрез жлезите, разположени в устната кухина, цинкът и витамин С участват в много биохимични и метаболични процеси, като допринасят за укрепването на имунитета и проявяват своите антиоксидантни ефекти. Особено добре се повлиява рехабилитирането и зарастването на рани след екстракция (вадене) на зъби.

Цинкът като минерал е важен за работата на всяка наша клетка. Снабдяването на тялото с оптимално количество цинк представлява един от несъмнените успехи на нутритивната медицина, която е в състояние да контролира изключително широкия спектър от нарушения, предизвикани от липсата на този минерал. 

Дефицитът на цинк е характерен за много психически болести, както и при диабет, увеличена простата, перде на окото, сърдечни заболявания, болести на нервната система, нарушения в имунната система, неправилно храносмилане, хранителни алергии, натрупване на отровни вещества в организма, трудно зарастване на рани, настинки, грип, остеопороза, кожни заболявания, липса на апетит, отслабнал слух, нарушена дейност на жлезите.

Липсата на цинк е особено характерна при по-възрастните хора. Той е много важен за правилния менструален цикъл и работата на простатата. Научно е доказано, че в случаи на деменция, например болестта на Алцхаймер, наличието на хормона тимулин е директно свързано с липсата на цинк. Заедно с витамин С цинкът унищожава грипните вируси като оказва не само превативно, но и терапевтично действие. Изследванията показват, че при употреба на пастили (таблетки за дъвчене) времето на настинката се намалява средно от 7 на 3 дни. 

Самото приемане на цинк стимулира производството на бели кръвни телца, които са важна част от имунната система, тъй като са отговорни за борбата срещу клетките на рака, неутрофилите и Т-лимфоцитите. Цинкът в комбинация с витамин С балансира нивото на захар в кръвта, подпомага панкреаса в производството на инсулин и намалява нивото на холестерола, особено при диабетиците. Той се грижи тонуса на кожата, тъй като запазва колагена (белтъка), доминиращ в свързващата тъкан на кожата. Изключително ефикасен срещу появата на акне. Цинкът има основно значение за половото и репродуктивното здраве и на двата пола. 

Необходим е за плодовитостта, предпазва мъжката простатна жлеза. Бенигаото увеличение на простатата, особено сред мъжете над 50 години, приема размерите на епидемия и винаги е свързано с липсата на цинк. Самият мъжки полов хормон тестостерон добива хидрогенизираща форма (лоша форма на дехидротестостерон), който е отговорен за появата на тази лоша форма на тестостерон у мъжете в по-напреднала възраст. С приемането на цинк и витамин С тестостеронът възвръща естествената си форма. 

От липсата на цинк е обусловена и предменструалната напрегнатост (ПМС - предменструален синдром), което води до липса на прогестерон, хормона, който е свързан с втората фаза на менструалния цикъл. Увеличеното желание за ядене на сладки и солени храни по време на ПМС е свързано и с дефицита на цинк.

Лошите хранителни навици, все по-честите случаи на липса на цинк в храната водят до редица нарушения, които биха могли да се избегнат: дегенерация на зеницата на окото, увреждане на роговицата, поява на перде. Чревните болести, както и автоимунните болести, каквато е болестта на Крон, също са свързани с липсата на цинк в организма. Запълването на запасите от цинк в организма заедно с витамин С води до постигане на баланс и поддържане на добро здраве.

Фирмата Dr. Forster е разработила един много ценен препарат, който благодарение на своята форма - пастили (таблетки за дъвчене) бързо и ефикасно се дисперсира до всички клетки на нашето тяло като ги предпазва и укрепва нашия отбранителен потенциал. Цинкът и витамин С се отделят от организма чрез урината и потенето, така че не се задържат продължително в организма.

8 коментара:

  1. Какво е "адолесценти"?Моля,постарайите се за по-качествен превод.Има и грешка в името на болестта на "Хрон".

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, че ми обърнахте внимание. Поправих грешките.

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте,аз пък съм на 21г и за жалост не отдавна ми откриха човешки папилома вирус 16/18.Този вирус може да бъде прогонен единствено чрез силна имунна стимулация.Аз естествено приемам някакви хапчета,но смятам че забравяме естествените имуномодулатори затова започнах да се ровя и достигнах до Вас.Насочила съм се към някои конкретни продукти,но дали бихте Вие да ми изготвите някакъв комплект от такива.Моите лични проучвания ме насочиха да търся продукти богати на бета-каротин ,витА,вит С,цинк.

    ОтговорИзтриване
  4. Таблетки от А до Z съдържат всички витамини и минерали, към които сте се насочила. Също така добър избор са гъбите - Шийтаке и Комбуча. За укрепване на имунитета РСИ препоръчва още и Капсули мултивитамини, Капсули лососово масло, Таблетки мая със селен плюс, Таблетки черно грозде.

    ОтговорИзтриване
  5. Благодая много за информацията,само не мога да разбера защо тези продукти не мога да ги намеря в сайта да си ги купя.Липсват ли?

    ОтговорИзтриване
  6. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  7. mogat li da se vzemat ot deca na 8 godini

    ОтговорИзтриване
  8. На деца до 10 год. се дават 1-2 мг дневно.

    ОтговорИзтриване

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"