Благотворният ефект от лимфния дренаж


face massageЛимфен дренаж – това е въздействие върху меките тъкани на лицето и тялото, с цел да се постигне премахване на излишните течности и продукти от обмяната на веществата по лимфните съдове. Чрез лимфния дренаж се стимулира протока на лимфата, което от своя страна усилва циркулацията, а натрупаните вредни вещества в организма се изхвърлят заедно с урината. Лимфният дренаж оказва невероятно положително въздействие върху организма, установявайки равновесие между течностите в него и е изключително полезен при отстраняване на едеми, целулит, акне и стрес.

Четирите сезона на годината ни карат да се приспособяваме към тях във всеки аспект на нашия живот, в това число и по отношение на грижите за нашата кожа, най-големият орган на нашето тяло, изложен в най-голяма степен на външните влияния. Освен на климатичните промени, човек е изложен на всякакви стресове, на последиците от лошото хранене. Всичко това намира своето отражение и върху кожата. Как да облекчим и намалим негативните последици и забавим процеса на стареене? Можем да допълним богатата палитра с продукти на RSI и с някои допълнителни процедури. На първо място ударението би трябвало да се постави върху масажа на лицето. Без равномерно разпределена подкожна тъкан нито един продукт не би могъл да се оползотвори в максимална степен. Именно затова трябва да стимулираме протока на лимфа, който от своя страна допринася за подобряването на кръвната циркулация и по този начин се грижи за възстановеното равновесие на метаболизма.

Какво представляват лимфата и лимфният дренаж?
В лимфата се натрупват продуктите от обмяната на веществата и бактериите, които са филтрирани от лимфните възли, за да може тялото по-лесно да ги изхвърли. Целта на лимфния дренаж е да стимулира протока на лимфа. Поради прекомерното количество лимфа и проблеми с циркулацията протокът на лимфата е забавен и затруднен, така че трябва да помогнем на тялото. С леки кръгообразни движения терапевтът-специалист извършва масаж на лимфните пътища в посока към сърцето, като по този начин отваря лимфните канали и ускорява отделянето на отрови от тялото. След лимфния дренаж отоците се разнасят и циркулацията се подобрява. Лимфният дренаж се препоръчва на всички, които се оплакват от подути клепачи, двойна брадичка или набръчкана кожа. При по-младите хора този проблем не е толкова изразен, но при жените, наближаващи менопаузата и при лицата под стрес този проблем става все по-забележим. Човек с подобни проблеми винаги изглежда уморен, а тенът на кожата му губи своя блясък.

Как може да си помогне с ежедневни грижи?
Естествено, като преди всичко се подложи на професионална процедура на лимфен дренаж, но същевременно и като отделя всеки ден по няколко минути за себе си, за да допринесе за адекватния проток на лимфата. Лимфните възли се намират непосредствено под ушните миди. С леки кръгообразни движения по посока на часовниковата стрелка стимулирайте тяхната дейност. С върховете на пръстите се спуснете нежно към основата на врата. Повторете процедурата няколко пъти. След това поставете връхчетата на пръстите върху корените на веждите и повторете същата процедура върху целите вежди и под очите, в посока към ушите. По същия начин въздействайте върху основата на носа, през бузите към ушните миди. Последната точка, върху която се блокира лимфата е брадата, затова повторете процедурата и върху нея. Обработете цялото лице по този начин като се спуснете към основата на ушите. С леки кръгообразни движения минете през лимфните възли и се спуснете към основата на врата. След като сте стимулирали протока на лимфата, направете още няколко движения за повдигане мускулатурата на лицето, следвайки посоката на мускулите и с тенденция за повдигане нагоре. И това е всичко.

След такъв масаж няма да е зле да нанесете върху лицето поне веднъж седмично подхранваща маска. Независимо дали кожата ви е мазна или суха, в зряла възраст всяко лице се нуждае от влага, затова ударението трябва да е поставено именно върху този елемент. Ако погледнем палитрата от продукти на RSI, можем и сами да си създадем различни много качествени и хранителни маски. Разтворете в малко количество Royal чай един пастил Алое Вера, изцедете капсула върболика, капсула Q-10, капсула витамин Е и прибавете една лъжичка Лецитин на прах. Размесете добре докато получите хомогенна маса. Нанесете върху кожата на лицето и деколтето. Маската може ла се допълни и с лъжичка настъргани моркови и ябълки. Такава маска може ла се държи върху лицето и по-дълго, въпреки че хранителните вещества проникват в кожата някъде към двадесетата минута. Идеалният случай е ако през това време сте приятно отпуснати в релаксираща вана с етерични масла от колекцията Royal Baths.

Все пак става дума за минимум, който всяка жена би могла да си позволи, защото всичко това е необходимо не само за да запазим здравето и хубостта на нашата кожа, но и за да нахраним и отпуснем душата си. След подобна релаксация можем отново да се върнем към забързаното ежедневие, но не забравяйки да поглезим кожата си с най-подходящия за нас крем от богатия асортимент на RSI, в зависимост от типа кожа и в съответствие със сезона навън. Препоръчваме ви да съчетаете избора на най-подходящия за вас крем с основа от Гинко крем, която ще подобри тургура на вашата кожа, ще направи бръчките и малките петънца по лицето по-невидими.

Не забравяйте: кожата помни дълго, затова нека помни само доброто!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"