Кожата като огледало


Кожата като огледалоЧесто се казва, че кожата е огледало на нашето здраве, така че върху нея могат да се забележат всички следи, които животът е оставил. С годините всичко се променя, в това число и нашата кожа. Лицето, което днес виждаме в огледалото, със сигурност изглежда по-различно от онова, което ще видим след още десет години. За съжаление стресът и редица негативни външни влияния се превръщат в бреме, съпътстващо ни постоянно. Всичко това се отразява и върху нашата кожа. Затова си поставете задача ежедневно да осигурявате на вашата кожа най-добрата възможна защита и грижи. А тя ще ни се отплаща за тях като ни дарява здраве и хубост. Грижете се за своята кожа и здраве, защото единствено така можете да изглеждате чудесно независимо от възрастта ви.


Времето е неумолимо. Преходността му се отразява и върху нашето лице - върху него е изписана "повестта на живота ни", при това - без всякаква цензура. Единствено, благодарение на знанията, които сме натрупали и на благотворния ефект на козметичните препарати, можем до някъде да коригираме и омекотим тази "повест", да направим по-дискретни преходните фази на живота, за да почувстваме вътрешно задоволство. Защото най-лошото е да се самоизолираме. Напротив, необходимо е да се включим пълнокръвно в течението на живота, да се социализираме колкото е възможно по-пълно. За да може това да се случи, ще се нуждаем от време - за самите нас и за нашия вътрешен свят. Целта е да постигнем вътрешно равновесие, защото единствено така ще можем да понесем товара на живота.

Освен ежедневните физически упражнения, медитацията и релаксирането, необходимо е всеки ден да отделяме достатъчно време и за да се погрижим за нашата кожа. През предстоящия зимен период пигментацията на кожата ни все повече ще отслабва. Тогава и нейният естествен имунитет също отслабва, а излагането на резките климатични промени също се отразява негативно върху вида на кожата. Допълнителното и подхранване и правилните грижи могат да намалят тези негативни ефекти. За да може кожата на лицето да поеме възможно най-добре хранителните вещества, необходимо е да бъде добре и правилно почистена. Прилагането на пилинг е индивидуално и зависи от типа кожа, както и от бързината на регенериране на епидермиса. Мазната и комбинираната кожа по-бързо създава вроговявания, които се натрупват по повърхността и като забавят обмена на веществата. Ако и вашата кожа е такава, необходимо е по-често да отстранявате вроговените клетки, за да може подхранващите компоненти по-лесно и ефикасно да проникват в дълбочина в клетките на кожната тъкан. Така кожата ще се ревитализира по-добре. Но да започнем с първата крачка - пилинг на лицето.

Пилинг за кожата на лицето
В нашата "домашна аптека" без усилие ще открием, че много продукти от богатата палитра на RSI са много ефикасни когато става дума за грижи за кожата.

Как да си направим пилинг с препаратите на RSI? Стрийте на прах таблетка Мая със селен плюс, добавете малко Цветен прашец и няколко капки Акнопур. Хомогенизирайте така получената смес и капнете няколко капки Кралска релаксираща вана. С леки, кръгообразни движения нанесете получената компактна смес върху вроговените участъци на лицето и разтъркайте нежно. За да може сместта да се нанесе по-лесно, навлажнете пръстите си с няколко капки вода, а сместа разтърквайте, докато не почувствате, че кожата ви е станала напълно гладка. Измийте лицето си и оставете кожата да си отпочине. Отпуснете се за 5-10 минути, а през това време покрийте лицето си с влажна Akwa кърпа и се насладете на благотворния ефект на процедурата.

За да изтеглим и елиминираме токсините от подкожната част на епидермалната тъкан, след почистването е необходимо да нанесем подходяща маска за лице, съответстваща на типа кожа. Важното е да подчертаем, че като основа за съединението на всички съставки ще използваме яйце (1 бр.), при което: на дамите с мазна и комбинирана кожа се препоръчва да използват белтъка, а на тези със суха кожа - жълтъка.

Маски за кожата на лицето
При мазна и комбинирана кожа, прибавете към белтъка на яйцето една стрита на прах таблетка Алое вера, както и по една отворена капсула витамин В-комплекс, Комбуча и Шийтаке гъба. Ефектът от така приготвената маска е, че от една страна ще изхвърли на повърхността на кожата всичко непотребно, а от друга страна ще я снабди с всички необходими хранителни вещества - минерали, витамини и аминокиселини, като така ще засили нейния имунитет.

За да си приготвим маска за суха кожа е необходимо да отворим една капсула витамин Е-100 и да я излеем в жълтъка на яйцето, да прибавим към сместа една лъжичка гранули Лецитин и една капсула Върболика. Така приготвената маска се държи върху лицетооколо 20-30 минути. След свалянето на маската кожата е почистена и подхранена, което е идеална предпоставка за нанасянето на предпочитания от вас крем за лице.

Кремове за лице
Гинко крем срещу стареене на кожата
Независимо от крема, който използвате за вашия тип кожа, винаги можете да получите максимален ефект, ако го подсилите с допълнителни хранителни вещества. Така например Гинко крем срещу стареене на кожата, като серумен крем е предназначен за жени на средна и в напреднала възраст. Ако поставим в него по една капсула Q-10, витамин Е-100 и Върболика ще получим крем с високо качество и с отлични резултати, които ще станат видими само една седмица след като сте започнали да го използвате.

Крем за лице с масло от маслина

За по-младите дами е подходящ Кремът за лице с масло от маслина, който съдържа витамин Е. Но ако прибавим към него още малко витамин Е като изцедим една капсула витамин Е-100, резултатът ще бъде още по-добър. Кремът за лице с масло от маслина е подходящ също така и за младежка кожа, която е склонна към акне. В този случай може да добавим към крема една стрита на прах таблетка Мая със селен плюс и една капсула витамин В-комплекс.

Богатата палитра от препарати на RSI ни дава възможност да подходим творчески към тях, комбинирайки ги по най-подходящия начин. Така всеки ще открие сам своя елексир на живота.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"