Човек старее така както е живял!

personal-skin-care
Защитете своята кожа!
За да се забави процесът на стареене много е важно клетките да бъдат защитени чрез превенция, възпиране и регенериране. Първа по ред е превенцията, тъй като повечето увреждания биха могли да се избегнат ако се защитим навреме. Следва възпирането на нежелателните клетъчни процеси, което включва грижите за кожата отвътре, респективно осигуряването на антиоксиданти. И на трето място е регенерирането. Вредите, появили се в течение на деня, могат да се поправят през нощта, с помощта на няколко протективни съставки, внесени в тялото. Този процес на регенериране включва както основните, така и допълнителни, интензивни грижи за кожата.

Разбира се че няма вълшебно средство, което да предотврати стареенето, както и обусловените от него естествени промени върху кожата. Съществуват обаче ефикасни начини този процес да се отложи във времето и да се омекоти, а вредите от него да се възстановят възможно най-бързо. Сухата, чувствителна и тънка кожа неизбежно остарява. Здравословният начин на живот и правилните грижи със сигурност за най-добрата защита срещу този процес.

Най-важното, особено при по-напреднала възраст, е регенерирането, активирането на кожните клетки, тяхното възобновяване и подхранване. Кожата трябва редовно да се снабдява с важните хранителни вещества.Така тя ще получи нова сила и енергия, което ще повиши регенеративната и способност и ще забави процеса на преждевременно стареене. Погрижете се за достатъчното количество мазнина във вашата кожа, за правилното поддържане на нейния естествен, неутрален влажен слой.

Защо трябва да използваме козметика?
Забавете изразходването на импулсите на младостта! След 25-та година активността на клетките намалява, забавя се естественото регенериране на кожата, а колагенът, който е отговорен за еластичността, тонуса и качеството на кожата губи силата си. Кожата става тънка и отпусната започва процес на стареене. Използвайки правилната козметика можем да забавим процеса на стареене и да удължим младежкия вид на кожата.

Втората причина са все по-разпространените в наше време алергии, те могат да бъдат както последица от редица външни влияния: слънце, храна, замърсяване на околната среда, алергична реакция на цветен прашец (кихане и пр.), така и на генетично наследство (невродермит, псориазис и др.). Всички тези проблеми могат да бъдат облекчени, а в някои случаи дори напълно отстранени чрез употребата на правилните козметични препарати.

Колкото по-рано започнете да се грижите систематично за кожата, толкова по-добре ще бъде подготвена за различните биологични промени, които я очакват. В периода на младост всичко изглежда наред - тя е стегната и нежна, тъканта е плътна, има достатъчно колаген и еластин, тургурът на кожата е чудесен. С течение на годините обаче този здрав повърхностен слой постепенно започва да пропуска и изтънява, върху него се забелязват първите увреждания.

Как да нанасяме препаратите?
За да бъде ефикасно действието на козметичните препарати, освен основното почистване на лицето и адекватния начин на хранене, особено важен е начинът на нанасяне на препарата. Лицето е много нежно, затова всички препарати би трябвало да се нанасят с нежни, плавни и спокойни движения, като се следва лицевата мускулатура. Така заедно с препарата ще подарим на лицето си и малък масаж, всеки път когато го мием, със свежия си и младежки изглед.

Посока на движение при нанасяне на препарата върху лицето:
1. чело - препаратите се нанасят с ветрилообразни движения от основата на носа към външните краища на челото - косата
2. нос - от върха към устните
3. покрай носа, с кръгообразни движения нагоре - към очите
4. от външния контур на устните към ушите
5. около устните с леки кръгообразни движения
6. около очите - от външния край на ухото към носа, с леки потупкващи движения
7. от основата на брадичката към двете страни на лицето
При нанасяне на препарата върху цялото тяло също е добре да практикувате масаж. Нежно, с леки кръгообразни движения втривайте препаратите - кремове, растителни масла, върху кожата от върха на стъпалата до края на врата, или само върху третираните участъци.

Как да действаме вътрешно за да имаме хубава кожа?
Тен без блясък, сухата и набръчкана кожа - всичко това са първите симптоми, които ви предупреждават, че на вашата кожа липсват достатъчно витамини. За да бъде кожата ви здрава е необходимо храненето да бъде разнообразно и балансирано, но дори и тогава е възможна липса на достатъчно витамини. Заедно с минералите те са необходима добавка към храненето. Използват се на първо място за по-добрата защита на кожата срещу вредното въздействие на свободните радикали и външните влияния, за по-бързото възобновяване и зарастване на белезите, както и за омекотяването и еластичността на кожата. Освен това те значително забавят процеса на стареене и появата на бръчки. Най-добрите средства за кожата са: витамините А, С, Е, Бета каротин, витамините В-комплекс и минералът селен!

Витамин А - подпомага възобновяването на клетките и подобрява структурата на тъканта - стимулира синтеза на колаген и подобрява тургура на кожата.
Витамин Е - много силен антиоксидант, най-силното естествено вещество, предпазващо кожата от свободните радикали.
Витамин С - неутрализира свободните радикали, поддържа действието на витамин Е и е необходим за синтеза на колаген.
Бета каротин - предпазва от вредните UV-лъчи.
Витамини В-комплекс - подобряват структурата на кожата, подпомагат нейното регенериране.
Коензим Q 10 - активно вещество естествено присъстващо в кожата на човека. Позволява редовното снабдяване на клетките с енергия и влияе за по-бързото им регенериране.
Минералът селен - коз срещу стареенето - силен антиоксидант, предотвратява или поне забавя стареенето.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Всички статии, публикувани на този сайт са от "RSI продукти" и "Инфо"